неділя, 07 серпня 2022 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Технічна вода, душ на вулиці та пересувний телевізор – показали сьогодення Сіверськодонецька
3

З кожним тижнем захоплений окупантами Сіверськодонецьк на Луганщині перестрибує через століття.

В зворотному напрямку, на жаль. Де замість сучасних лікарень, шкіл та спортивних арен – технічна вода, душ на вулиці та пересувний телевізор. Кадри із захопленого міста показав 7 серпня у Telegram голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Сьогодення Сіверськодонецька: замість сучасних лікарень, шкіл та спортивних арен - технічна вода, душ на вулиці та пересувний телевізор
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Сьогодення Сіверськодонецька: замість сучасних лікарень, шкіл та спортивних арен - технічна вода, душ на вулиці та пересувний телевізор
Сьогодення Сіверськодонецька: замість сучасних лікарень, шкіл та спортивних арен - технічна вода, душ на вулиці та пересувний телевізор

"Ще в лютому, незважаючи на примхи погоди, на спортивному майданчику біля торговельного центру "Джаз" працював будівельний кран. Майже без вихідних. 2022 року всі очікували на відкриття сучасного комплексу. А ще – затишного скверу імені Сергія Губанова. Готувалися до початку зведення обласної лікарні. Президентська програма "Велике будівництво" відкрила місту друге дихання. Допоки не прийшли русняки і не почали руйнувати затишний Сіверськодонецьк", – розповів Гайдай.

Окупанти "визволили" місто від життя. Із понад 100 тис. населення зараз там залишилося приблизно 10%. Хтось на окупантів чекав, багатьом діватися було нікуди.

"Півтора місяця росіяни обіцяють світле життя в розбитому ними же місті. Але не можуть налагодити елементарне – відремонтувати світло та газ, підготувати Сіверськодонецьк до опалювального сезону", – написав голова ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вбита Попасна" – Гайдай показав свіжі фото випаленого міста

Черговому керівнику окупаційної влади міста Миколі Моргунову це незрозуміло – на його "малой родине" холодна вода подається погодинно вже років 30. А опалюють будинки там дровами.

"У Сіверськодонецьку пішли простішим шляхом. Нащо ремонтувати систему водозабезпечення? Є цистерни з технічною водою, які облаштували по місту. Та що робити взимку, коли температура сягне нуля? Кригу їсти? А ще встановлені два гігієнічні центри – душові намети. Із чергою у три місяці наперед", – додав Гайдай.

Щоправда, є телебачення. Не кабельне – пересувне. Лише з пропагандою.

"Ані улюблених серіалів, ані футболу. Хочеш подивитися російські "новини" – побігай за авто з телевізором. От ніхто і не бігає", – підсумував голова області.

Збройні сили України вийшли з Сіверськодонецька 24 червня. Запеклі бої за місто тривали понад місяць.

Ситуація в Сіверськодонецьку зараз нагадує ситуацію в Рубіжному, яке фактично було стерте з лиця землі російськими бомбами й снарядами. Утримувати фактично знищене місто немає сенсу, пояснили в Нацгвардії.

25 червня російські окупанти повністю захопили Сіверськодонецьк на Луганщині. Місто зруйноване на 90%.

Зараз ви читаєте новину «Технічна вода, душ на вулиці та пересувний телевізор – показали сьогодення Сіверськодонецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути