вівторок, 23 лютого 2021 11:32

"Таке враження, що вирок писали мусора" - Стерненко про події в суді

"Таке враження, що вирок писали мусора" - Стерненко про події в суді
Громадського активіста Сергія Стерненка засудили до 7 років в'язниці з конфіскацією майна. Фото: 048.ua

Показання колишнього депутата райради Сергія Щербича, за викрадення якого судять активіста Сергія Стерненка, суд визнав достовірними.

А всі вилучені речі під час обшуку в активіста визнані судом допустимими . Хоча обшук у нього вдома проводився без адвоката. Про це повідомив сам активіст із зали Приморського райсуду Одеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергія Стерненка звинуватили у навмисному вбивстві

"Суд відмовився визнавати доказом висновок спеціаліста щодо стартового пістолета, у якому спеціаліст вказав, що експертиза щодо пістолета проводилась з суттєвими порушеннями і пістолет не є вогнепальною зброєю. Але суд не сумнівається у висновку експерта сторони обвинувачення, у якому той сказав, що взяв пістолет стартовий, але після викручення експертом втулки зі ствола став вогнепальним", - каже Стерненко.

Стартовий пістолет активіст видав поліції добровільно. Але суддя також відкинув цей документ, бо добровільна видача не зафіксована у протоколі обшуку і в ньому це не написано.

2015 року до Сергія додому прийшла поліція. Провели обшук. Під час обшуку він добровільно видав їм пневматичний пістолет, колекційний ніж та стартовий пістолет. Підставою для обшуку стала заява проти нього від Сергія Щербіча - члена партії одеського мера "Довіряй Справам", на той час він був депутатом Комінтернівської районної ради. Після обшуку Сергія Стерненка затримали. Вручили підозру у викраденні Щербіча з метою заволодіння його коштами у сумі 300 грн. А також у придбанні, зберіганні і носінні вогнепальної зброї.

Зараз ви читаєте новину «"Таке враження, що вирок писали мусора" - Стерненко про події в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути