Ексклюзиви
середа, 14 березня 2007 16:31

Табачник проти ідеї Ющенка про створення Музею радянської окупації в Україні

Віце-прем"єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник негативно оцінює ідею президента Віктора Ющенка про необхідність створення в Україні Музею радянської окупації. Про це Табачник заявив після традиційного засідання Кабінету міністрів.

"На мій погляд, це спірна ініціатива, тому що у нас є Національний музей історії України, де представлені всі історії. Що таке радянська окупація у трактуванні Михайла Саакашвілі, мені малозрозуміле. Але всі фахівці, зокрема міністр культури України, які бачили цей музей, оцінюють його не вище, ніж пересувну виставку з досить слабким тематико-експозиційним планом. Я не був у тому музеї і не бачив його, але думаю, що європейська традиція і досвід кращих музеїв світу говорить про єдину експозицію, яка розповідає про розвиток або території, або нації у весь історичний період", - сказав Табачник.

Нагадаємо, що, перебуваючи з офіційним візитом у Грузії, Ющенком з Михайлом Саакашвілі відвідали Музей радянської окупації. Глава української держави відзначив, що позитивним було б створення такого музею в Україні, пише РосБалт.

Зараз ви читаєте новину «Табачник проти ідеї Ющенка про створення Музею радянської окупації в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути