Ексклюзиви
середа, 28 вересня 2011 09:59

Святошинських правоохоронців піймали на торгівлі наркотиками

Святошинських правоохоронців піймали на торгівлі наркотиками

Правоохоронні органи викрили протиправну діяльність організованого злочинного угруповання, до складу якого входили співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (БНОН) Святошинського РУ ГУ МВС України в Києві.

Як повідомляє прес-служба СБУ, використовуючи службове становище, з метою особистого збагачення і штучного підвищення показників роботи, правоохоронці схиляли громадян до вчинення дій, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків. Шантажуючи притягненням до кримінальної відповідальності, співробітники відділу БНОН змушували наркозалежних осіб купувати і реалізовувати наркотичні засоби іншим місцевим жителям. У свою чергу, тих, хто купував наркотики, міліціонери притягували до кримінальної або адміністративної відповідальності, покращуючи статистичні звіти про свою "роботу", або вимагали у них хабарі за звільнення від покарання. За сприяння у такій протиправній діяльності міліціонери розплачувалися зі "своїми" наркозалежними "помічниками" вилученими у громадян наркотиками і частиною грошей, отриманих у вигляді хабарів, пише ЛігаБізнесІнформ.

22 вересня в ході спецоперації за участю бійців спецпідрозділу "Альфа" СБУ у взаємодії з Генеральною прокуратурою затримала трьох учасників угруповання - начальника відділу БНОН Святошинського РУ ГУ МВС України в Києві, його заступника та оперативного співробітника цього підрозділу. Зловмисників взяли "на гарячому" під час отримання хабара - $10 тисяч, якій вони вимагали за звільнення від кримінальної відповідальності у чергового спровокованого зловмисниками покупця наркотиків.

Під час обшуків службових кабінетів затриманих виявлено значну кількість наркотичних речовин, які використовувалися в злочинній схемі. У гаражному боксі, закріпленому за відділом БНОН, виявлено наркотичну сировину, розфасовану в пакети для збуту в роздріб, ваги для фасування, заборонені для вільного обороту сильнодіючі медичні препарати, суміші для паління, прекурсори. Загальна вага вилученої наркотичної сировини складає більше 40 кг. Вартість такої кількості наркотиків - близько $100 тисяч.

Відносно затриманих осіб Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.307 (незаконне зберігання, збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу Україні.

Нагадаємо, раніше прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу проти чотирьох співробітників міліції за підозрою в торгівлі зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Святошинських правоохоронців піймали на торгівлі наркотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути