четвер, 04 квітня 2013 12:08

"Свободівця" протримали у Печерському відділку міліції понад 11 годин

"Свободівця" протримали у Печерському відділку міліції понад 11 годин
Фото: fakty.ictv.ua

"Свободівця" Кирила Бабенцова утримували у Печерському відділку міліції понад 11 годин, адвоката вигнали, а хлопця намагалися схилити до співпраці. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Близько 11 ранку до мене додому прийшли співробітники міліції і вручили повідомлення, що я маю з'явитися у відділок для надання показів. Одразу мене туди відвезли. О 12 год я вже був там. Мене завели до заступника голови Печерського райвідділку. Він запропонував мені, якщо не визнати свою провину, то принаймні пізнати інших людей, які були там. Коли я відмовився мене привели до слідчого. Я дійсно нікого не впізнав на відео", - запевнив Бубенцов.

Хлопець розповів, що допитували його три години.

"Після цього невідомий міліціонер, за неперевіреною інформацією це керівник слідчого відділу Печерського району, відвів мене у якусь кімнату. Причини мого перебування там не пояснили. Я сидів там близько п'яти годин. Ніяких слідчих дій не проводили. Там мене утримували аж до 22:30, поки не приїхали народні депутати від "Свободи", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвоката "свободівців" вигнали з райвідділку міліції

"Свободівець" зазначив, що не мав можливості їсти й пити протягом цілого дня. Також він повідомив, що у відділку 3 квітня перебувало шестеро осіб, які були присутні на акції опозиції перед Верховною Радою.

"Найдовше утримували мене, Сергія Бойка та Ярослава Лисенка. Інших відпустили раніше", - сказав він.

Хлопець додав , що жодних звинувачень йому не висунули: "Не знаю ні в якому я статусі у цій справі і чим це все закінчиться. Просто, коли приїхали депутати, охоронець, який керував моїй утриманням, сказав, щоб мене відпустили". Також не надали інформації з якого приводу порушено кримінальну справу. "Цю інформацію мені надали по телефону",- розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сімох "свободівців" затримали за "обстріл" сніжками "регіоналки" - ЗМІ

Бубенцов також запевнив, що його "на щастя на відео немає".

Адвокат хлопця Іван П'ятак також підтвердив, що його підзахисному не надали інформацію щодо кримінальної справи.

"Коли я поцікавився у представника міліції що відбувається, коли прийдуть слідчі, чи будуть відбуватися слідчі дії, той кудись зателефонував. Буквально за хвилину з'явилась охорона і мене в примусовому порядку звідти вивели два міліціонери. Це узагалі незаконно. Адже я як захисник маю право перебувати зі своїм підзахисним, коли відбуваються слідчі дії, або коли він перебуває у приміщенні міліції, а не в СІЗО чи камерах утримання. Ніхто зі мною не спілкувався, не перевіряв мої документи", - наголосив адвокат.

Він також пояснив, що "така справа повинна бути закритою за відсутністю складу злочину будь-кого.

"Таке можна кваліфікувати, можливо, як дрібне хуліганство, що передбачає адміністративну відповідальність", - додав П'ятак.

Кирилу Бубенцову 22 роки. Він - студент і керівник прес-служби київського осередку ВО "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «"Свободівця" протримали у Печерському відділку міліції понад 11 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути