четвер, 31 травня 2007 19:50

Світлану ґвалтували 200 моряків

18-річна Світлана з Івано-Франківщини поїхала за кордон на заробітки. Дівчині обіцяли роботу покоївки в багатому домі. Після приїзду до Німеччини її продали до борделю.

— Моя сім"я живе дуже бідно, — розповідає Світлана, з якою ми зустрілися в Івано-Франківському обласному управлінні по боротьбі з організованою злочинністю. — Тато помер давно, мама постійної роботи не має. Нас із меншим братом ледве утримувала. Якось у село на дискотеку приїхав молодий чоловік із Франківська. Володя був дуже милим, галантним, переймався моєю бідністю. Наступного тижня приїхав знову і сказав, що має у Німеччині родичів, які можуть влаштувати мене на роботу. Володя пообіцяв зробити паспорт і візу за свої гроші.

Через кілька тижнів Світлана вже сідала до Володимирового буса "мерседес". У салоні було ще четверо дівчат, які їхали працювати офіціантками і прибиральницями в ресторан. Їх привезли до борделю на Балтійському узбережжі. Забрали паспорти нібито для реєстрації за місцем роботи.

— Наступного дня до кімнати зайшов власник борделю і ламаною російською сказав, що заплатив за нас купу грошей. Тепер мусимо відробляти.

Світлану продали найдорожче — 1500 євро. Інші, менш вродливі, коштували від 700 до 1000 євро.

Дівчина говорить неохоче. Відводить очі, плаче. Село, у якому живе, називати відмовляється — односельці зневажатимуть.

— Якось до борделю прийшов капітан військового німецького корабля. Він віддав власнику кілька тисяч доларів і забрав мене на судно. Три тижні мене ґвалтували 200 моряків. Потім передали на підводний човен.

Коли дівчину повернули до борделю, її пожалів польський клієнт. Чоловік викупив українку і відправив додому. Тепер Світлана має багато болячок і не може мати дітей.

В Івано-Франківську дівчина звернулася до міліції. Завдяки її свідченням із німецького борделю звільнили інших землячок та вийшли на работоргівця.

— Маємо 5 задокументованих фактів, які свідчать, що дівчат вивозив саме цей молодий чоловік, — каже в.о. начальника обласного підрозділу боротьби з протизаконною торгівлею людьми Мирон Яковишин, 29 років. — Але насправді таких випадків значно більше. Ми встановлюємо причетність Володимира, який шукав дівчат у Західній Україні, до аналогічних злочинів. Більшість жінок, які побували в рабстві, не звертаються до міліції. Одні думають, що їх там не зрозуміють, інші бояться розголосу і помсти работоргівців.

За останні три роки з Прикарпаття в секс-рабство потрапили щонайменше 30 жінок віком від 18 до 35 років. До кримінальної відповідальності за торгівлю людьми притягнуто 11 трафікерів.

— Найчастіше дівчата потрапляють до борделів Польщі, Чехії, Великобританії, Туреччини, ОАЕ, Німеччини та Росії, — продовжує Мирослав Яковишин. — Дуже багато українок вивезли до Німеччини під час чемпіонату світу з футболу. Найстрашніше, коли повіями змушують бути неповнолітніх. За три роки в секс-рабство потрапило двоє 15-річних дівчаток із нашої області. Одну продала рідна тітка. Олена з бідної сільської сім"ї. Тато п"є, мати заробляє мало. Тітка запропонувала племінниці поїхати до Польщі на сезон збирати ягоди. Там здала її в будинок розпусти.

Клуб, у якому працювало дівча, був серед лісу і призначався лише для мисливців із Польщі та Німеччини. Бордель був огороджений сіткою, на подвір"ї бігали кабани. Утекти звідти було неможливо. Розкрити злочин допомогли польські поліцейські.

Газета по-українськи

Зараз ви читаєте новину «Світлану ґвалтували 200 моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути