субота, 10 грудня 2022 15:17

Спецтема: Війна Росії проти України

"Світ не може далі дивитися" ‒ Джонсон розповів, як можна швидко закінчити війну

"Світ не може далі дивитися" ‒ Джонсон розповів, як можна швидко закінчити війну
Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав світ надати Україні всю необхідну зброю. Фото: president.gov.ua

Щоб війна Росії проти України закінчилась якнайшвидше, західним партнерам потрібно збільшити допомогу Україні.

Жодне врегулювання шляхом переговорів неможливе, і що довше триває конфлікт, то дорожчим він стає. На цьому наголосив колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у своїй колонці для The Wall Street Journal.

За його словами, міжнародні партнери мають передати Україні всю необхідно зброю для боротьби проти Росії. Джонсон також підкреслив, що війна може закінчитися лише поразкою РФ та її диктатора Володимира Путіна.

"Мені байдуже, як часто мені доведеться це повторювати. Російські війська мають бути відкинуті до фактичного кордону 24 лютого. Володимир Зеленський чи український народ не можуть погодитися з іншим результатом після жорстокості, яку вони пережили. Немає жодної угоди "земля за мир", навіть якби пан Путін пропонував це і навіть якби йому довіряли", ‒ наголосив Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Британії пообіцяв Україні більше ППО і грошей – Reuters

За його словами, в інтересах усіх, включаючи Росію, щоб "завіса якомога швидше опустилася над нещастям пана Путіна".

"Не 2025-го, не 2024-го, а 2023 року. Світ не може далі дивитися, як українців тероризують ракетами та безпілотниками. Це моральна огида, коли мільйони ніч за ніччю залишаються без опалення, світла чи води. Не кажучи вже про безперервне безладне вбивство мирних жителів. І що довше пан Путін продовжуватиме свої безглузді нападки, то довше триватиме глобальна економічна кровотеча", ‒ зазначив колишній британський прем'єр.

За словами Джонсона, українці мають доблесть, необхідну для успіху. Вони це показали. Їм просто необхідне обладнання та зброя. Він закликав Захід надати Україні всю необхідну допомогу проти атак росіян з повітря. Йдеться про засоби для виявлення місць запуску дронів і ракет, а також зенітні ракети. Українським військовим також потрібні системи більшого радіусу дії, такі як ATACMS, і бронемашини та танки, щоб швидко повернути свою територію.

А заяви про те, що збільшення допомоги Україні нібито загрожує ескалацією, Джонсон назвав повною нісенітницею. Він наголосив, що Путін знає про неможливість використання ядерної зброї чи іншої зброї масового знищення, адже розуміє наслідки. При цьому сам російський диктатор боїться ескалації.

"Ця справа йде лише в один бік. Заради всього світу, давайте допоможемо цим відважним українцям завершити справу, і що швидше, то краще", ‒ наголосив Джонсон.

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон завантажив гуманітарну допомогу для Херсона. Він відвідав компанію Circle Health, яка передала допомогу Україні. Про це розповів у Twitter.

Борис Джонсон планує наступного року балотуватися в парламент. Виступатиме від виборчого округу Аксбриджа і Південного Райсліпу, повідомляє The Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «"Світ не може далі дивитися" ‒ Джонсон розповів, як можна швидко закінчити війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути