субота, 19 листопада 2022 16:59

Сунак анонсував новий пакет військової допомоги Україні

Сунак анонсував новий пакет військової допомоги Україні
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сундак прибув до Києва і зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Фото: ОП

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським відзначив мужність українського народу, яка надихає весь світ.

Ріші Сунак наголосив, що Велика Британія допомагатиме Україні доти, поки наша держава не здобуде мир. У підтвердження своїх слів він анонсував новий пакет військової допомоги Україні, повідомляє пресслужба Зеленського.

Новий пакет протиповітряної оборони на 50 млн. фунтів стерлінгів. Він включатиме 125 зенітних установок і технології для протидії безпілотникам.

"Ми продовжуватимемо надавати допомогу, поки ви тиснете на російські війська, поки ваші об'єкти інфраструктури, ваші домівки знищують", – запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ріші Сунак прибув до Києва: відео

За словами Ріші Сунака, Велика Британія також продовжить навчання українських військових медиків та інженерів.

Крім того, заплановано передати зимове обладнання для військових, а також гуманітарну допомогу на суму понад 16 млн фунтів стерлінгів.

"Сподіваймося, що ми зможемо закінчити цю варварську війну й забезпечити справедливий мир, коли буде верховенство права, мир і повага до суверенітету держави, а ті, хто скоїв воєнні злочини, будуть притягнуті до відповідальності", – сказав прем'єр-міністр Великої Британії.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, який уперше прибув до нашої країни з візитом.

Глава держави відзначив що перший візит Сунака до України у статусі голови британського уряду став надзвичайно змістовним і корисним для обох держав. Про це інформує пресслужба президента.

Сторони обговорили найважливіші питання як для наших країн, так і для глобальної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Сунак анонсував новий пакет військової допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути