вівторок, 06 листопада 2012 10:23

Сумський автозлодій проїхав на вкраденій машині 5 метрів. Йому загрожує 10-річне ув'язнення

Сумський автозлодій проїхав на вкраденій машині 5 метрів. Йому загрожує 10-річне ув'язнення
Юнак примудрився викрасти і ущент розбити чужий автомобіль. Фото: tv2.tomsk.ru

У Сумах 16-річному хлопцеві так кортіло проїхатися на сусідській машині, що він вирішив її вкрасти - ненадовго. Утім, далеко заїхати не зміг - уже за 5 метрів автокрадія зупинив цегляний паркан того ж таки сусіда, у якого він позичив транспорт. Тепер горе-викрадачеві загрожує ув'язнення, пише ТСН

До Сумського райвідділу міліції 16-річного підлітка привезли пізно увечері - прямо з місця подвійного злочину. Буквально за кілька хвилин юнак примудрився викрасти і ущент розбити чужий автомобіль та ще й пошкодити сусідський паркан.

Після літра пива та пакету вина двоє підлітків вже збиралися розходитися по домівках, як в око впав автомобіль "Жигуль", що стояв біля сусідського двору. Мало того, що автівка була відчинена, так ще й ключі в замку стирчали - господар саме збирався ставити машину в гараж, але не встиг.

"Чую удар, виходжу - немає машини. Вийшов сюди, на вулицю, дивлюся - машина в паркані стоїть", - розповів Анатолій Карпенко, потерпілий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині п'яні працівники СТО викрали автівку та побили даішника

Господар авто очам своїм не повірив - почав придивлятися, як з кабіни вискочив переляканий хлопець. Чоловік наздогнав підлітка й викликав міліцію. Біля двору гонщика й "пов'язали".

Роман Дєдов, слідчий Сумського райвідділу міліції, розповів: "Порушено кримінальну справу, за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 289 ККУ, тобто незаконне заволодіння транспортного засобу". Санкція даної статті передбачає позбавлення волі строком до 10 років.

Вже у райвідділі хлопець пояснив, що нічого поганого сусіду не бажав, просто захотілося покататися. Каже, якби господар авто його не налякав, то машина була б цілою.

"Хотіли просто покататись по селу і поставить як ні в чому не бувало. Уже відкрив, сів, тільки вилітаю - дивлюся, а він з двору виходить - я в паркан", - розповів викрадач.

У свої 16 хлопець вже був засуджений за крадіжку мопедів, тож цього разу, найімовірніше, покарання не уникне. Правоохоронці кажуть, вчинок підлітка може очолити рейтинг найбезглуздіших злочинів: вкрасти авто, щоб проїхати 5 метрів, розбити його ущент та заробити 10-річне ув'язнення - такого місцеві міліціонери ще не бачили.

Зараз ви читаєте новину «Сумський автозлодій проїхав на вкраденій машині 5 метрів. Йому загрожує 10-річне ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути