вівторок, 02 січня 2018 13:04

"Сумний антирекорд" - повідомили кількість загиблих на пожежах у перший день нового року

"Сумний антирекорд" - повідомили кількість загиблих на пожежах у перший день нового року
За першу добу нового року на пожежах загинули 16 українців. Фото: bukovyna.tv

За першу добу нового року на пожежах загинули 16 українців.

Кількість побутових пожеж цього дня також зросла майже удвічі - 110 випадків.

"Прикро констатувати, але розпочинати новий 2018 рік доводиться сумним антирекордом. Одразу 16 громадян загинули на пожежах у житловому секторі впродовж 1 січня. Як і завжди, основною причиною нещасть стає власна недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами", - йдеться у повідомленні ДСНС.

Пожежі виникали у Хмельницькій, Полтавській, Запорізькій, Чернігівській, Харківській, Рівненській, Житомирській, Сумській, Дніпропетровській, Миколаївській, Вінницькій областях та в місті Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російському місті в новорічну ніч згоріла головна ялинка

На Вінниччині 1 січня сталися одразу дві пожежі, на яких загинуло двоє людей. Через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електромережі виникло займання у приватному житловому будинку в селі Флоріанівка, внаслідок чого загинула 68-річна власниця помешкання. Водночас, необережність під час паління у приміщені забрала життя 32-річного чоловіка у власному будинку в селі Тростянець Тиврівського району.

Цього ж дня в селі Клочеве Коростенського району Житомирської області у приватному одноповерховому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинув 60-річний власник помешкання.

У Дніпропетровській області та у Миколаєві вогонь цього дня забрав життя одразу 4-х громадян. Двоє людей загинули у квартирі на 7-му поверсі 9-ти поверхового житлового будинку на вулиці Казарського у Миколаєві, а ще по одному трагічному випадку зафіксовано у Кривому Розі та у селі Новоолександрівка Дніпропетровської області.

Також в ДСНС повідомили, що цього дня врятували 11 людей, четверо з яких були травмовані.

На Дніпропетровщині вибухнула автоцистерна з газом, що призвело до загорання будівель, розташованих поруч. За даними повідомлення, у Новомосковську на відкритій території одного із приватних підприємств трапився вибух автоцистерни з газом, а внаслідок вибуху стався розліт трьох балонів і виникла пожежа, яка поширилася на дві поряд розташовані будівлі.

Зараз ви читаєте новину «"Сумний антирекорд" - повідомили кількість загиблих на пожежах у перший день нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути