Ексклюзиви
субота, 01 жовтня 2011 13:28

Судно "Dover" з українцями на борту тримали у полоні більше півроку

Судно "Dover" з українцями на борту тримали у полоні  більше півроку

У п'ятницю з піратського полону було звільнене судно "Dover", захоплене ще 28 лютого, повідомляє департамент інформаційної політики МЗС України. У повідомленні наголошується, що серед 24-х членів екіпажу судна є 2 українця.

"Згідно з повідомленням посольства України в Греції, на даний момент судно прямує до найближчого безпечного порту, де представники судновласника спільно з українськими дипломатами вирішуватимуть питання щодо репатріації екіпажу", - наголошується в повідомленні.

За попередніми даними, орієнтовна дата прибуття судна в порт - 3-4 жовтня. За статистикою МЗС, з 2008 року до сьогодні пірати захопили 36 суден з 171 громадянином України. З початку 2011 року було захоплено 5 суден з 12 українцями.

Раніше повідомлялося, 30 вересня цього року біля берегів Гвінеї пірати здійснили напад та пограбували судно Thor Ligh (прапор - о. Мен). Екіпаж судна - 11 осіб - усі громадяни України.

Зараз ви читаєте новину «Судно "Dover" з українцями на борту тримали у полоні більше півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути