четвер, 15 вересня 2011 09:35

У Гвінейській затоці в полон до піратів потрапили українці

У Гвінейській затоці в полон до піратів потрапили українці

Пірати, що напали на танкер в Гвінейській затоці, взяли в заручники 23 членів екіпажу, серед яких, за попередніми даними, є громадяни України, повідомляє Associated Press з посиланням на Міжнародне морське бюро (International Maritime Bureau, IMB).

За даними цієї організації, вранці в середу, 14 вересня, в 62 морських милях від столиці Беніну пірати напали на танкер "Маттеос I" (Mattheos I), що ходить під прапором Кіпру. Пірати змусили екіпаж танкера, що складається з 23 осіб, перейти на їхнє судно, після чого зникли в невідомому напрямку.

За даними управління торгового флоту Кіпру, до екіпажу "Маттеос I" входять матроси-філіппінці, а також громадяни Іспанії, Перу і України - члени командного складу. Представники кіпрського управління торгового флоту повідомили, що з танкера був переданий сигнал тривоги, після чого екіпаж перестав виходити на зв'язок.

Оператором "Маттеос I" є іспанська компанія Consultores de Navegacion. Представники компанії поки ніяк не прокоментували повідомлення про захоплення піратами екіпажу танкера. У свою чергу співробітники МЗС Іспанії, які побажали залишитися неназваними, повідомили AP, що, за наявними у них даними, до складу екіпажу "Маттеос I" входять п'ятеро іспанців. При цьому співрозмовники агентства заявили, що не мають достовірної інформацією про долю команди танкера.

Кількість нападів піратів на судна біля західного узбережжя Африки різко зросла з початку 2011 року. У серпні найбільше в світі об'єднання страховиків морських перевезень Lloyd's Market Association надало маршрутам біля узбережжя Нігерії та Беніну таку ж категорію ризику, як і тім, що проходять біля Сомалі. Пірати, що плавають біля західного узбережжя Африки, зазначає AP, на відміну від вихідців із Сомалі, значно частіше вдаються до насильства щодо членів екіпажів суден, на які вони нападають.

Зараз ви читаєте новину «У Гвінейській затоці в полон до піратів потрапили українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути