Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2012 16:49

Судмедексперти зізналися, що в очі не бачили тіла Оксани Макар

Судмедексперти зізналися, що в очі не бачили тіла Оксани Макар
Судмедексперти жаліються, що в очі не бачили тіла Оксани Макар. Фото: uainfo.censor.net.ua

Висновки судмедекспертизи у справі Оксани Макар зроблені за медичними документами, а самі судмедексперти не оглядали дівчину. Про це на засіданні суду 14 серпня заявила судмедексперт, повідомляють Новости-N.

За її словами, судово-слідчі органі не давали направлення на огляд Макар. Тому тільки черговий експерт одного разу відправився в лікарню, де взяв мазки з ротової порожнини, піхви й анального отвору на наявність сперми.

Крім того, судмедексперт відзначила, що судячи з того положення, у якому знайшли Макар, площа горіння повинна була бути близько 1 кв.м. Однак згідно із протоколом огляду місця події, площа горіння була близько 40 кв. см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксану Макар вперше згвалтували у 10-річному віці

Суддя запитав, чи могла Макар сидіти в цьому котловані, судячи з того, що попелище знаходиться в кутку котловану, а в дівчини ушкоджені опіками в основному стопи, сідниці й частина спини. На це експерт припустила, що могла, і це більш імовірно. Також експерт заявила, що полум'я було відкритим, а не жевріло, як припускали раніше.

У ході процесу експерт жалілася на те, що вона не може повною мірою щось говорити, оскільки висновки побудовані лише по історії хвороби. Якби вона бачила тіло своїми очима, то сказала б набагато більше.

Крім того, 14 серпня суд допитав двох подруг Макар. Одна дівчина розповіла, що востаннє спілкувалася з Оксаною 4 роки тому. Але, незважаючи на це, однаково дала негативну характеристику загиблої. Також вона сказала, що в загиблої були важкі стосунки з матір'ю — вона часто тікала від неї й приходила додому до подруг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксана Макар була розумово відсталою - адвокат Краснощока

Друга подруга Макар давала показання за закритими від громадськості дверима. Свідок розповів, що загибла займалася проституцією, навіть груповою проституцією, у тому числі на очах у свідка. Також вона розповіла, що Макар зґвалтував співмешканець її матері — якийсь дядько Вова. Однак точно особистість цього чоловіка не встановлена.

За словами дівчини, Макар на це поскаржилася матері, а та нібито її заспокоїла, що все добре, а з чоловіка вони візьмуть гроші. Зараз у судовому засіданні оголошена перерва.

Зазначимо, що 9 березня 2012 року в Миколаєві троє молодих людей заманили на квартиру 18-річну Макар, зґвалтували її, а потім намагалися спалити живцем. На залишеному будівництві дівчину знайшов перехожий. Близько трьох тижнів медики боролися за життя Макар, але 29 березня вона померла в Донецькому опіковому центрі.

Зараз ви читаєте новину «Судмедексперти зізналися, що в очі не бачили тіла Оксани Макар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути