вівторок, 19 вересня 2017 12:06

Судитимуть групу підлітків за розбої

Судитимуть групу підлітків за розбої
Організатором розбоїв був 18-річний чоловік. Фото: promin.cv.ua

Поліція затримала п'ятьох неповнолітніх, яких підозрюють у нападах на продавців магазинів, розташованих на столичній Борщагівці. Їх судитимуть.

Організатором розбоїв був 18-річний чоловік, повідомляє kyiv.npu.gov.ua.

"Саме він організував своїх знайомих на вчинення розбоїв та вказував їхні ролі. Місця збору були заздалегідь визначені", - розповів начальник Святошинського управління поліції Володимир Ткаченко.
До магазину заходили 2-3 учасники групи, інші чекали на вулиці. Вони не давали іншим людям зайти в середину. "На діло" брали ножі, рідше - пістолет і електрошокер.

"Перший напад вони скоїли наприкінці серпня, коли, погрожуючи ножем продавцю продуктового магазину, забрали виручку із каси. Наступний епізод був таким самим. Втретє продавця притисли до холодильника і погрожували фізичною розправою".

Вчетверте вони взяли травматичний пістолет. Продавчиня, яка в той час різала сосиски, із ножем в руках пішла на нападника. Хлопець кинув зброю та втік. Правоохоронці направили пістолет на експертизу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлітки зірвали та спалили прапор України

"Останнього разу продавця вдарили електрошокером. А коли втікали, ми їх затримали. Потерпілі під час проведення слідчих дій вказували на нападників. Загальна сума награбованого становить близько 30 тисяч гривень".

Слідчий відділ провів досудове розслідування за фактом розбою. Матеріали направили до суду. Підліткам та їхньому лідеру загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У селі Богдан Рахівського району Закарпаття, біля кордону з Румунією, підлітки напідпитку напали на прикордонний загін. Вдарили військового палицею по шиї. Прикордонники були змушені 5 разів вистрілити гумовими кулями.

Зараз ви читаєте новину «Судитимуть групу підлітків за розбої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути