пʼятниця, 22 червня 2012 11:38

Суд заборонив депутатам будувати котеджі біля Ірпіня

Суд заборонив депутатам будувати котеджі біля Ірпіня
Депутаты не мали права ділити між собою територію лісу. Фото: vaas.gov.ua

Київський апеляційний суд скасував вчора, 21 червня, рішення про спорудження приватних котеджів на території Біличанського лісу Києво-Святошинського району. Суд вирішив, що депутати селища Коцюбинське не мали права ділити між собою територію лісу. Про це повідомив координатор громадської організації "Самозахист" Ігор Домбровський.

Під забудову мали знищити 4 тисячі гектарів дерев. Ці ділянки поділили між собою депутати та їх родичі.

"Ми безумовно задоволенні рішенням суду. На виході з суду депутат селищної ради Коцюбинського Владислав Євстєфєєв заявив, що будуть подавати касацію. Тобто, будуть перегляди, а потім вже вищий суд. Він розчарований, бо не знає, що робити з тими актами, які мають на руках люди, в тому числі і він. На нашу думку, Євстєфєєв лобіює інтереси забудовників і саме є ініціатором цього дерибану", - розповів Ігор Домбровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни зажадали від влади зупинити дерибан Біличанського лісу

Біличанський ліс розташований у Києво-Святошинському районі - між Житомирським шосе, Окружною дорогою та Гостомельським шосе. В лісі є дві річки Любка, Нивка та потік Видриця.

Нагадаємо, проти знищення та дерибану Біличанського лісу захисники неодноразово пікетували під стінами Апеляційного суду. Крім того, у 2011 році президент Віктор Янукович заявив, що особисто виступає з вимогою зберегти ліс. Відповідне доручення президента було видане у 2011 році. Громадські активісти боролися за збереження лісу протягом чотирьох років. Тепер сподіваються, що на відвойованих землях буде створено національний парк.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив депутатам будувати котеджі біля Ірпіня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути