Ексклюзиви
вівторок, 10 березня 2015 20:15

Суд заарештував екс-секретаря лічильної комісії Ради, який підписав протокол по "диктаторським законам" 16 січня

Суд заарештував екс-секретаря лічильної комісії Ради, який підписав протокол по "диктаторським законам" 16 січня
Сергій Гордієнко Фото: ua.golos.ua

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому народному депутату фракції КПУ і секретарю лічильної комісії Верховної Ради України VII скликання Сергію Гордієнку у зловживанні влади і службовій підробці під час прийняття українським парламентом "диктаторських законів" 16 січня 2015, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту .

"У ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом організації та проведення 16 січня 2014 голосування у Верховній Раді України за законопроекти, спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, Генеральна прокуратура України 26 лютого 2015 року поставила до відома про підозру колишньому народному депутату України і секретарю Рахункової комісії Верховної Ради України у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України", - повідомляє управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури Україна у вівторок.

За даними Генпрокуратури, відзначений нардеп був секретарем Лічильної комісії Верховної Ради і разом з іншими членами комісії підписав її протокол, "яким фактично надали статус офіційного документа даним законам".

"У слідства є підстави вважати, що зазначені закони практично не були проголосовані", - підкреслюється в повідомленні.

Підозрюваному у вівторок, 10 березня, було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, повідомили в Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, лічильна комісія у Верховній Раді України минулого VII скликання (2012-2014) була створена 12 грудня 2012 року. До її складу увійшли представники 5 політичних партій.

На наступний день стало відомо, що лічильна комісія обрала своїм керівником Володимира Олійника (фракція Партії регіонів), Олег Канівець (фракція "Батьківщина") був обраний заступником, а Гордієнко (КПУ) - секретарем. Опозиція наполягала на наданні посади секретаря комісії також її представнику, але ця пропозиція не була підтримана. Канівець запропонував Верховній Раді не затверджувати керівництво лічильної комісії, так як під протоколами засідань не було підписів 9 її членів з 21-го, в результаті Рада питання про затвердження керівників лічильної комісії не розглядала.

Зараз ви читаєте новину «Суд заарештував екс-секретаря лічильної комісії Ради, який підписав протокол по "диктаторським законам" 16 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути