Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 16:25

Суд виправдав екс-ректора Мельника

Суд виправдав екс-ректора Мельника
Суд виправдав екс-ректора Мельника, який за безцінь продав дружині майно Податкової академії. Фото - antikor.com.ua

Бородянський районний суд Київської області визнав колишнього ректора Національної академії державної податкової служби України Петра Мельника невинуватим у незаконному відчужені нерухомого майна академії. Про це йдеться у вироку суду.

Прокуратура звинувачувала Мельника у продажу приміщення магазину та кафетерію загальною площею 496,7 кв. м в Ірпені, реабілітаційно-оздоровчого комплексу "Сосновий бір" у Ворзелі, комплексу будівель у Кам'янці-Подільському загальною площею 1,1 тис. кв. м та нежилих будинків і господарсько-побутових будівель у Сімферополі загальною площею 2,6 тис. кв. м.

Все майно протягом 2007-2008 років шляхом аукціону перейшло у власність ТОВ "Міжрегіональна фінансово-юридична академія", засновником якого була дружина підозрюваного ректора Тетяна Мельник. Далі приватний навчальний заклад передав в оренду академії державної податкової служби викуплені у неї приміщення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ректора-хабарника затримали в аеропорту

Відповідно до висновків судової оціночно-будівельної експертизи, продаж майна Національної академії державної податкової служби України відбувся за заниженою вартістю.
У суді Петро Мельник заявив, що не вважає себе винним, оскільки був переконаний, що листа-дозволу ДПА було достатньо для проведення продажу об'єктів нерухомості.

Під час судових слухань Університет державної фіскальної служби України пред'явив Петру Мельнику цивільний позов про відшкодування майнової шкоди в розмірі 33,4 млн грн. З цього приводу суд залишив цивільний позов без розгляду, оскільки виправдав колишнього ректора.

Колишній ректор Національної податкової академії Петро Мельник, якого звинувачували в хабарництві, за рішенням суду через виконавчу службу відновлюється на посаді.

Зараз ви читаєте новину «Суд виправдав екс-ректора Мельника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути