субота, 01 квітня 2017 09:22

Ректора-хабарника затримали в аеропорту

Ректора-хабарника затримали в аеропорту
Петра Мельника затримали під час отримання хабаря 120 тис.грн. Одразу поскаржився на серце, в суд прибув на інвалідному візку. ФОТО - Уніан

1 квітня 2014 року в аеропорту "Бориспіль" затримали Петра Мельника, екс-ректора Національного університету державної податкової служби України. Його звинуватили в хабарництві. 8 місяців переховувався від слідства в американському місті Сан-Маокс, штат Каліфорнія у доньки. Того дня прибув авіарейсом із Лондона.

За місяць його відпустили за 609 тис.грн застави.

Вперше Мельника затримали 27 липня 2013 року під час отримання двох хабарів загальною сумою 120 тис.грн. Мав вирішити питання про вступ двох людей до університету, яким керував. Ввечері того ж дня його забрали до лікарні із серцевим нападом. Через чотири дні Печерський суд Києва обрав для нього запобіжний захід – 60 діб домашнього арешту з носінням спеціального браслету з системою стеження. Проте Мельник зміг зняти браслет та втекти за кордон.

У липні 2015 Ірпінський міський суд Київської області виправдав Мельника. Проте Генеральна прокуратура України оскаржила цей вирок. І на початку листопада того ж року апеляційний суд направив справу на повторний розгляд. У червні 2016-го Мельник поновився на посаді ректора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний екс-ректор Мельник продав сину частину університету



59-річний Петро Мельник доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України. Двічі обирався депутатом Верховної ради України. Востаннє — від Партії регіонів. Побудував 3 маєтки у селі Дмитрівці під Києвом: для себе, сина Максима та тещі. Кажуть, має також будинки в Ірпені та Литві.

Зараз ви читаєте новину «Ректора-хабарника затримали в аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути