понеділок, 11 липня 2016 17:19

Суд відпустив атовця, який зґвалтував неповнолітню

Суд відпустив атовця, який зґвалтував неповнолітню
фото: ukr.media

Два роки умовно дав Іванківський райсуд Київської області за зґвалтування неповнолітньої дівчини неприродним способом учаснику АТО на Донбасі. Суддя вирішив, що чоловік виправився.

Про це йдеться у рішенні суду в Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з матеріалами справи, в селі Млачівка Іванківського району Київщини військовий споїв дівчину та, проводжаючи її додому, накинувся на неї. Зґвалтував неприродним способом, незважаючи на її спроби перешкодити цьому.

Після чого повернувся до військової частини і ліг спати.

"Йдучи сільською дорогою в напрямку будинку проживання, ОСОБА_3 ОСОБА_1 почав затягувати силою її до кущів поряд з дорогою та поваливши на спину почав утримувати її з метою задоволення статевої пристрасті, під час чого завдав потерпілій тілесні ушкодження в ділянці правого коліна. ОСОБА_3, обороняючись, вкусила ОСОБА_1 двічі за плече та тулуб, але він не відпускав її, та продовжував утримувати її, застосовуючи фізичну силу. Також, ОСОБА_3 намагалась умовляннями та симуляцією поганого самопочуття відвести наміри ОСОБА_1, але він не реагував. Потім ОСОБА_1 розвернув її задом до себе, поставивши ОСОБА_3 на коліна, тримаючи її руки біля тулуба, поза волею останньої здійснив статевий акт неприроднім способом із ОСОБА_3. Сховавшись за будинком, пересвідчившись, що ОСОБА_1 не переслідує її, прибігла до власного будинку та розповіла все матері", — йдеться у рішенні суду.

Свою провину він не визнав. Але суд вирішив пом'якшити покарання за вчинення даного злочину, зважаючи на наявність "пом'якшуючих обставин".

"З огляду на особу обвинуваченого, а саме те, що ОСОБА_1, яка раніше не судима, є учасником Антитерористичної операції на сході країни, на утриманні має малолітніх дітей, мав постійне місце роботи, всі обставини в сукупності, наявність пом'якшувальної обставини, суд прийшов до висновку про можливість виправлення обвинуваченого без відбування покарання і приймає рішення про звільнення ОСОБА_1 від відбування покарання з випробуванням. Визначення такого покарання, на думку суду, є необхідним і буде достатнім для виправлення ОСОБИ_1 попередження вчинення нових злочинів", - йдеться в рішенні суду.

Крім того, боєць АТО повинен виплатити компенсацію її матері в розмірі 3 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коханці випали з четвертого поверху під час сексу на балконі

Нагадаємо, у березні в Миколаєві військовий задушив співмешканку, а потім намагався покінчити з собою. Все сталося в орендованій квартирі, де також перебувала 6-річна донька вбитої.

Зараз ви читаєте новину «Суд відпустив атовця, який зґвалтував неповнолітню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути