понеділок, 24 жовтня 2022 19:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Суд узяв президента "Мотор Січ" під варту
4

Президента "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва взяли під стражу.

За клопотанням Служби безпеки України й Офіса генерального прокурора Шевченківський районний суд обрав відповідну міру запобіжного заходу. Упродовж наступних 60 днів, поки слідчі СБУ здійснюватимуть досудове розслідування, він не зможе вийти з ізолятору. Про це повідомила пресслужба СБУ 24 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агенту ФСБ дали 15 років тюрми ‒ що він накоїв

Суд взяв президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва під варту
Фото: ssu.gov.ua
Суд взяв президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва під варту
Суд взяв президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва під варту
Суд взяв президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва під варту

"Крім президента "Мотор Січ", аналогічний запобіжний захід обраний для керівника одного з департаментів цього підприємства, якого також затримала СБУ", – зазначили в повідомленні.

Обом фігурантам оголосили підозру за двома статтями – в колабораційній діяльності й пособництві державі-агресорці. Досудове розслідування триває.

За даними слідства, затримані причетні до схеми передачі окупантам товарів військового призначення, зокрема авіадвигунів для російської штурмової авіації. Завдяки цьому окупанти могли ремонтувати та будувати гелікоптери Мі-8АМТШ-ВН "Сапсан", ударні Ка-52 "Алігатор" і Мі-28Н "Нічний мисливець". Ці гелікоптери ворог використовує у війні проти України.

Для відправлення обладнання використовували компанії в трьох країнах Близького Сходу, Європи й Східної Азії. Саме ці компанії відправляли "замовлення" українському виробнику нібито для потреб іноземної сторони, а після одержання товарів "посередники" передавали їх у Росію, додали в СБУ.

Служба безпеки України опублікувала докази співпраці президента "Мотор Січ" Вячеслава Богуслаєва з російськими загарбниками. Йдеться про аудіозаписи телефонних розмов бізнесмена, які свідчать про його співробітництво з ворогом. Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ.

В'ячеслав Богуслаєв – депутат кількох скликань Верховної Ради, був у складі "Партії регіонів", член депутатської групи "Воля народу".

Публічне акціонерне товариство "Мотор Січ" – один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Розташоване в Запоріжжі. Постачає продукцію до понад 100 країн світу. До 2014 року головним ринком збуту "Мотор Січ" офіційно була Російська Федерація.

Зараз ви читаєте новину «Суд узяв президента "Мотор Січ" під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути