понеділок, 10 лютого 2020 19:32

Суд ухвалив рішення щодо затриманих під час спецоперації на Закарпатті

Суд ухвалив рішення щодо затриманих під час спецоперації на Закарпатті
Затриманих під час спецоперації на Закарпатті Євгена Дребітка та Ігоря Смоляра арештували на 2 місяці із правом внести заставу. Фото - t.me/VGlagola

Затриманих під час спецоперації на Закарпатті 40-річного Євгена Дребітка та Ігоря Смоляра, 39 років, арештували на 2 місяці із правом внести по 315 тис. грн застави. Таке рішення ухвалив Ужгородський міжрайонний суд 10 лютого. У разі внесенні застави вони повинні здати паспорти та з'являтися за першою вимогою до слідчого.

Обох звинувачують у посяганні на життя правоохоронців під час затримання. Прокуратура просила для них арешт без права на заставу. Самі підозрювані свою провину повністю відкидають.

"Це абсурд. Я нічого не вчиняв. Думаю, моя дружина та родина знайдуть гроші, необхідні для застави", - сказав Дребітко після засідання.

Смоляр назвав рішення суду про арешт "маразмом". Його адвокати підготують апеляцію. А чи вноситиме заставу – ще подумає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина в Мукачеві: потерпілі відмовляються від пояснень (18+)

Євген Дребітко та Ігор Смоляр назвали себе волонтерами АТО. Казали, що вони водії автомобілів, де перебували колишні учасники АТО. Та додали, що неодноразово допомагали українській армії.

Дребітко підтвердив факт знайомства з пораненим Артуром Пашкуляком, на якого було вчинено напад у Мукачеві. І визнав, що перевозив у своєму автомобілі зброю, на що мав офіційний дозвіл. Смоляр заявив, що на Закарпаття зі Львова приїхав на відпочинок.

8 лютого близько 22:00 у Нижніх Воротах Воловецького району в Закарпатській області затримали озброєну банду. Це лідер та 6 членів злочинного угрупування, які планували встановити контроль над регіоном. Під час затримання вони чинили збройний опір правоохоронцям. А також на двох автомобілях намагалися переїхати поліцейських.

Зараз ви читаєте новину «Суд ухвалив рішення щодо затриманих під час спецоперації на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути