субота, 01 грудня 2018 11:05

Суд покарав поляків, які хуліганили на Личаківському кладовищі

Суд покарав поляків, які  хуліганили на Личаківському кладовищі
Личаківський цвинтар у Львові Фото:ЕРА

Личаківський районий суд міста Львова визнав винними трьох поляків за статею "хуліганство".

Вони підпалили два фаєри на Личаківському цвинтарі, неподалік польських військових поховань, повідомляє прес-служба Личаківського районого суду Львова.

"Суд, врахувавши покарання, яке в судових дебатах просив застосувати до обвинувачених прокурор, визнав їх винними у вчиненні злочину та призначив покарання у виді 8,5 тисяч грн штрафу кожному", — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банда грабувала та викрадала людей

Зазначається, що винні у хуліганстві польські студенти признали свою провину та "характеризуються позитивно".

"Обираючи вид та розмір покарання, суд врахував як тяжкість вчиненого злочину, так і обставини, які пом'якшують покарання. А також дані про особу винних. Так, судом взято до уваги, що обвинувачені, які є студентами 4 курсу, за місцем навчання характеризуються позитивно, щиро розкаялися та попросили пробачення за вчинене, сприяли розкриттю злочину. Також відсутні обставини, що обтяжують покарання. Об'єктивно з'ясувавши всі обставини справи, суд погодився перейти до більш м'якого виду основного покарання", — йдеться в постанові.


Вирок суду чинності ще не набув. Протягом 30 днів з дня його оголошення він може бути оскаржений у Львівському апеляційному суді.

Троє польських студентів, які намагалися вчинити провокацію, були затримані на Личаківському цвинтарі 22 листопада. Їх помітили працівники та охорона кладовища. Молоді люди намагалися запалити фаєри на одному з полів кладовища - біля місця польських військових поховань.

Зараз ви читаєте новину «Суд покарав поляків, які хуліганили на Личаківському кладовищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути