Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2018 12:01

Суд над Зайцевою-Дроновим: хто отримає більше

Суд над Зайцевою-Дроновим: хто отримає більше
Обвинувачений у справі про смертельну ДТП у Харкові Геннадій Дронов може отримати більший термін, ніж друга фігурантка розслідування Олена Зайцева. Фото - Сегодня

Обвинувачений у справі про смертельну ДТП у Харкові Геннадій Дронов може отримати більший термін, ніж друга фігурантка розслідування Олена Зайцева.

Таку думку висловила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва у Facebook. Вона також пояснила, чому на минулому засіданні суду клопотала про відвід експертів.

За словами адвоката, експерти не змогли встановити ступінь провини кожного з учасників ДТП. Тому з дуже великою ймовірністю суд прямує до того, щоб визнати рівною провину обох обвинувачених.

Матвєєва розповіла, що в обвинувальному акті щодо Зайцевої відзначили дві пом'якшувальні обставини і жодної обтяжливої, оскільки досі не знайшли і не допитали лікаря-нарколога Олену Федірко.

"Робиться все, щоби про стан Зайцевої, який викликаний вживанням наркотичних засобів, як обтяжливу обставину, забути і в суді", — додала адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Харкові: суд виходить на новий етап розгляду справи

У підсумку, за словами Матвєєвої, у суді визнають рівною провину Зайцевої та Дронова і малоймовірно, що при цьому Зайцева отримає 10 років.

"У сухому залишку такими темпами будемо мати рівну провину Зайцевої та Дронова, плюс визнання провини, дві пом'якшувальні і жодної обтяжливої у Зайцевої. Більше того, Дронов, не визнаючи провини, дуже реально може отримати більше, ніж Зайцева. Тобто такими методами робиться все, щоб зменшити відповідальність Зайцевої. Причому роль прокурорів тут, незважаючи на те, що вони представляють сторону обвинувачення, одна з вирішальних", — додала адвокат.

Київський райсуд Харкова відмовив у клопотаннях представникові потерпілих Ларисі Матвеєвій. Вона просила викликати до суду в якості свідків медсестру з наркоцентру та експертів, які проводили психіатричну експертизу щодо обвинуваченої Олени Зайцевої.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Зайцевою-Дроновим: хто отримає більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути