середа, 27 червня 2007 15:48

Суд над Березовським почнеться 2 липня

Попередні слухання у справі Бориса Березовського почнуться 2 липня в Савеловськом суді Москви. За словами прес-секретаря Мосміськсуду Ганни Усачової, справа відносно підприємця розглядатиметься заочно, оскільки він перебуває в розшуку.

Адвокат Березовського Андрій Боровков заявив, що його клієнт заборонив своїм захисникам брати участь у заочному судовому процесі.

— Березовській заявив, що не має наміру брати участь у цьому фарсі, тому ні він, ні його адвокати брати участь у процесі не будуть, — сказав адвокат.

Березовського, який проживає у Великій Британії і має статус біженця, підозрюють у причетності до розкрадання грошових коштів авіакомпанії "Аерофлот" на загальну суму понад 214 мільйонів рублів. Йому пред"явлені звинувачення за статтями "шахрайство" і "легалізація (відмивання) грошових коштів або іншого майна, придбаних незаконним шляхом", максимальне покарання за якими передбачає позбавлення волі на термін до десяти років.

За версією слідства, злочин був здійснений у 1996-1997 роках. За цією справою також проходили колишній комерційний директор "Аерофлоту" Олександр Красненкер, Лідія Крижевська, що обіймала посаду головного бухгалтера, а також колишній гендиректор Фінансової об"єднаної корпорації Роман Шейнін.

У листопаді 2006 року Головінський суд Москви ухвалив стягнути з відповідачів суму заподіяного "Аерофлоту" збитку. Раніше повідомлялося, що у фігурантів справи, які залишились у Росії, Крижевської та Шейніна, грошей для задоволення претензій "Аерофлоту" немає, а Глушков виїхав у жовтні 2006 року до Великої Британії, де попросив політичного притулку.

Російські власті неодноразово направляли до ВеликоїБританії запит про екстрадицію Березовського, але позитивної відповіді до цього часу не отримали, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Суд над Березовським почнеться 2 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути