Ексклюзиви
пʼятниця, 22 жовтня 2021 20:52

Стрілянина з арбалета у школі Полтави: 19-річну підозрювану відправили у психлікарню

Стрілянина з арбалета у школі Полтави: 19-річну підозрювану відправили у психлікарню
Суд Полтави примусово помістив під психіатричний нагляд 19-річну, яка стріляла у школі з арбалета. Фото: https://poltava.to

Київський районний суд Полтави обрав новий запобіжний захід 19-річній Таїсії Петровій, яка влаштувала стрілянину з арбалета в школі і поранила вчителів.

Про це ідеться в ухвалі суду від 19 жовтня

Замість тримання під вартою підозрювану примусово відправили у психіатричну лікарню. Суддя погодився з клопотанням слідчих поліції та прокуратури змінити запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стріла влучила в ліву руку і пройшла навиліт" - що говорять про Таїсію Петрову в школі, де вона ледь не убила вчителів

Згідно з судовою психіатричною експертизою, в обвинуваченої наявні симптоми шизофренії та галюцинаторно-параноїдного синдрому. Таким чином суд визнав, що вона не усвідомлювала свої дії під час скоєння злочину.

Захист підозрюваної та законний представник не заперечували щодо зміни запобіжного заходу.

6 вересня 2021 року Таїсія Петрова з арбалетом зайшла в полтавську школу №11. Стрілу випустила у вчительку української мови, літератури та зарубіжної літератури. Її кинулася захищати заступниця директора й також отримала травму. Жінкам — 50 та 66 років. Усе відбувалося на очах учнів під час другого уроку.

Поліція повідомила Петровій підозру в замаху на вбивство. За два дні після стрілянини суд присудив їй тримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина з арбалета у школі Полтави: 19-річну підозрювану відправили у психлікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути