четвер, 05 жовтня 2017 14:04

Стрілянина в Одесі: мотиви замаху на чиновника та що про нього відомо

Автор: Таймер
  Олег Радковський
Олег Радковський

Заступника голови Одеської обласної ради 57-річного Олега Радковського, в якого напередодні стріляли у центрі міста, прооперували. Він почувається добре, його життю нічого не загрожує. Про це розповів голова облради Анатолій Урбанський.

"Ніякі важливі органи не були зачеплені. Однак лікарі рекомендують йому ще як мінімум тиждень провести в стаціонарі", - розповів Урбанський.

Також глава облради заявив, що політична діяльність Радковського не є основною версією мотиву замаху. Зараз відпрацьовуються версії, пов'язані з бізнесом.

"Ми глибоко стурбовані такими методами, які неприпустимі в цивілізованій державі. Я вважаю, що якщо виникають якісь питання, то вони повинні вирішуватися за столом переговорів, а якщо там не виходить прийти до згоди, то потрібно вирішувати проблему в рамках закону - в судах", - додав він.

Автор: Сергій Веселов, Facebook
  Одега Радковського прооперували, його життю нічого не загрожує
Одега Радковського прооперували, його життю нічого не загрожує

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство у Черкасах: що відомо про розстріляного депутата

У поліції поки не озвучили офіційних версій. Серед неофіційних - помста ошуканих інвесторів, рейдерів та мафії. Про це повідомляє "112".

1. В чиновника міг стріляти хтось із ошуканих інвесторів його будівельних проектів. Радковський є співвласником холдингу "Берег-груп", який працює в будівельній галузі. У 2009 році навколо будівельної фірми вибухнув скандал - більше 2 тис. одеситів, які вклали гроші в будівельний комплекс "Акапулько", залишилися без квартир. Замість задекларованих 22 поверхів новобудови, фірма Радковського побудувала 27 поверхів. В результаті будівництво було заморожене.

2. Протягом останніх трьох років прізвище Олега Радковського часто звучало в рейдерських конфліктах навколо захоплення земель в Ширяївському районі.

3. Третя версія найнесподіваніша - в Радковського могли стріляти на замовлення якогось боса італійської мафії Рікардо Фанчіні. На початку 2000-х була інформація, що чиновник давав свідчення бельгійській поліції у справі Рікардо Фанчіні, якого в свою чергу, підозрювали в торгівлі наркотиками і відмиванні "брудних грошей" мафії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стріляли в керівника обласної спілки вірмен

Олег Радковський народився в селі Лиса Гора Первомайського району Миколаївської області. Закінчив Одеський технологічний інститут холодильної промисловості та Вище інженерне морське училище. З 1991 року по 2006 рік був президентом українсько-американського спільного підприємства "Берег-сервіс".

З 2006 року по 2011 роки - народний депутат Верховної Ради України V та VI скликання від "Блоку Юлії Тимошенко".

Автор: Українська служба інформації
  Олег Радковський був  депутатом Верховної ради двох скликань
Олег Радковський був депутатом Верховної ради двох скликань

З листопада 2015-го займає пост заступника голови голови Одеської облради.

В офіційних реєстрах Мін'юсту значиться кінцевим бенефіціаром в компаніях "Берег-Транссервіс" і "Берег-груп".

Одружений. Дружина Наталія - відома у місті світська левиця. Мають двох дітей.

Автор: Таймер
  Олег Радковський з родиною
Олег Радковський з родиною

Увечері 4 жовтня у центрі Одеси невідомий обстріляв першого заступника голови Одеської облради Олега Радковського. Чиновник отримав три вогнепальних поранення, коли виходив з рибного ресторану. Його поранили в руку, ногу та поперек.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина в Одесі: мотиви замаху на чиновника та що про нього відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути