пʼятниця, 08 грудня 2017 10:34

Стрілянина у Княжичах: двох розстріляних правоохоронців можна було врятувати

Стрілянина у Княжичах: двох розстріляних правоохоронців можна було врятувати
Начальника столичного відділу управління корпусу оперативно-раптової дії Віталія Валецького та оперативника Олександра Маніцу, які були поранені під час перестрілки в Княжичах Броварського району на Київщині, можна було врятувати. Фото - ТСН

Начальника столичного відділу управління корпусу оперативно-раптової дії Віталія Валецького та оперативника Олександра Маніцу, які були поранені під час перестрілки в Княжичах Броварського району на Київщині, можна було врятувати.

За висновком судмедексперта, Валецький після 4 кульових поранень був живий ще 20 хвилин і міг пересуватися. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів Олександр Орлов, батько розстріляного інспектора державної служби охорони Сергія Орлова.

"Валецький, за висновком судмедексперта ще 20 хвилин був живий. Його можна було врятувати. Так само як і розвідника Маніцу. Але коли приїхали 4 "швидких" з Броварів, цих хлопців не віддали, залишили помирати. Потім все списали на лікарів, мовляв ті брати не захотіли", - каже Олександр Орлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правду про Княжичі не розкажуть - експерт

Двом колишнім керівникам оперативної розвідки Києва повідомлено про підозру в перевищенні службових повноважень під час проведення спецоперації. Сторона обвинувачення назвала прізвища підозрюваних. Це колишній начальник відділу оперативної розвідки у Києві Олександр Мелюхов та начальник управління Іващенко. Генпрокуратура вже подала клопотання про обрання їм запобіжного заходу, однак суд переніс розгляд на 11 грудня.

"Мелюхов керував операцією на місці. Із записаних розмов чути, що Валецький пропонує вийти пішки в розвідку до машини ДСО. Але Мелюхов дає наказ їхати машиною та відкрити вогонь. Він є на відео розстрілу", - каже Олександр Орлов.

Родина Орлова залучила експертів, які провели ще один слідчий експеримент.

"Ми провели ще один слідчий експеримент. Висновків три. Розвідники знали щось, чого не можна було повідомляти. В будинку хтось залишався, кого не можна було розкрити. Або ж Валецький перечепився, впав і випадково відкрив вогонь. У будь якому разі, усі розстріляні нікому не були потрібні. Я не заспокоюся, поки не побачу на лаві підсудних усіх винних у розстрілі. А це Андрія Крищенка, Германа Приступи та Віталія Стрижака (начальник поліції Києва, начальник Шевченківського райуправління поліції столиці та заступник начальника поліції Києва. — ГПУ)", - додав Орлов.

В селі Княжичі Броварського району на Київщин уночі 4 грудня спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів державної охорони. Загинули інспектори 24-річний Сергій Орлов, 25-річний Євген Куртєв, оперативники 25-річний Юліан Рудько і 27-річний Олександр Маніца та 31-річний Віталій Валецький — начальник столичного відділу управління корпусу оперативно-раптової дії.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина у Княжичах: двох розстріляних правоохоронців можна було врятувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути