Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 12:53

Правду про Княжичі не розкажуть - експерт

Правду про Княжичі не розкажуть - експерт
Уночі 4 грудня спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів державної охорони. Фото - golos.ua

Силовики приховають від громадськості правду про стрілянину в Княжичах Броварського району Київщини, де спецпризначенці постріляли поліцейських. Про це сказав експерт з питань безпеки Сергій Шабовта, передає "ГолосUA".

"Через рік суспільство не отримало відповідь про те, що ж насправді сталося в Княжичах. Ми не побачили жодного кадрового рішення і критичної оцінки самої ситуації. Це говорить про те, що ніяких реформ в роботі поліції не відбулося. Відбувається приховування страшного злочину. Правда про нього залишилася за сімома печатками", - сказав Шабовта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За загибель п'ятьох поліцейських нікого не покарали

Також, за словами експерта, на той час в.о. керівника Національної поліції Вадим Троян та глава Нацполіціі Києва Андрій Крищенко не понесли найменшого покарання.

"Андрій Крищенко і Вадим Троян, які управляли на той момент поліцією один в місті Києві, інший в масштабах України, не понесли найменшого покарання. Це говорить про те, що подібна деградація узаконена першими особами держави. Більш того, весь наступний розвиток подій, пов'язаний з діяльністю та ефективністю "реформованої" поліції, привели до того, що Україну в міжнародних інституціях визнали країною з найвищим рівнем організованої злочинності", - підкреслив Шабовта.


У ніч проти 4 грудня 2016 року під час проведення операції із затримання банди грабіжників в селі Княжичі Київської області сталася перестрілка між співробітниками різних підрозділів поліції. В результаті загинули 2 оперативників кримінальної розвідки, 2 співробітників поліції охорони і начальник відділу управління КОРД. Через рік після трагедії досі нікого не покарали.

Зараз ви читаєте новину «Правду про Княжичі не розкажуть - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути