понеділок, 04 квітня 2011 14:32

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Страшне лихо в Японії забрало понад 12 тисяч життів

Страшне лихо в Японії забрало понад 12 тисяч життів

Національне поліцейське агентство Японії повідомляє в понеділок, 4 квітня, про загибель в результаті руйнівного землетрусу і цунамі 12 тис. 175 осіб.

Раніше повідомлялося про 12 тис. 158 загиблих. Велика частина загиблих припадає на префектури Міягі - 7 тис. 431 осіб, Івате - 3 тис. 558 осіб, а також Фукусіма - 1 тис. 126 осіб.

Також, за даними відомства, в списку зниклих без вісти вважаються 15 тис. 489 осіб, пише Ітерфакс-Україна.

1 квітня в найбільш постраждалих від землетрусу і цунамі районах Японії почалася триденна масштабна американо-японська спільна пошукова операція, в якій брали участь тисячі американських і японських військових, а також місцеві пожежні і сили берегової охорони. Із зони пошуку була виключена територія в межах 30 км від аварійної АЕС через високу радіацію.

За три дні роботи їм вдалося виявити тіла 79 осіб.

Крім того, за інформацією поліцейських, попередні дані про майновий збиток виражаються в сотнях тисяч пошкоджених або зруйнованих будівель.

Так, частково пошкоджено більше 137 тис. будинків у дев'яти префектурах, повністю знищено понад 45,6 тис. будівель.

Крім того, як повідомляє Newsru, за неофіційними джерелами внаслідок катастрофи загинули 27 тисяч 650 осіб.

Експерти стверджують, що число жертв землетрусу могло бути набагато більше - як, наприклад, в Індонезії, де в 2004 році аналогічне лихо забрало 230 тисяч життів. Пояснюється це тим, що жителі прибережних районів Японії постійно проходять спеціальні тренування - вже п'ятирічні діти знають, як реагувати на сигнал тривоги

Нагадаємо, що в Японії фахівці досі не можуть знайти місце витоку зараженої води з АЕС "Фукусіма-1", вміст радіоактивного йоду в якій перевищує допустимі межі в 10 тис. разів. Спочатку передбачалося, що вона проникає з другого реактора в ушкоджений технічний колодязь для електрокабелів, а потім потрапляє в море.

Як відомо, кількість ізотопу йоду-131 з аварійної атомної електростанції "Фукусіма-1" було знайдено на території України. Проте експерти радять не турбуватися.

Зараз ви читаєте новину «Страшне лихо в Японії забрало понад 12 тисяч життів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути