субота, 08 квітня 2017 02:11

Стінка на стінку: підлітки змагаються за найбільш видовищне відео бійки

Стінка на стінку: підлітки змагаються за найбільш видовищне відео бійки
Поліну Малоштан побили підлітки. Бійку знімали на відео. Фото - Facebook Миколи Кулеби

Побиття школярки у Чернігові могли спровокувати групи у соціальних мережах. Про це повідомив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

"В соціальній мережі набувають популярності спільноти "ЗАБИВЫ", "ULTRAPIR" і т. д. В них "змагаються" відео, де численна група підлітків в прямому сенсі забиває однолітків. Якщо твій "вайн_батл" набирає більшу кількість лайків і репостів – ти крутий, сміливий переможець! А в деяких співтовариствах за перемогу ще й светрик дарують! Лише на одну з таких спільнот підписані 34 чернігівських підлітків, з яких 5 – друзі "головних героїнь" відео! ", - написав у Facebook Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побиття школярки - кривдниці восьмикласниці записали відеозвернення

За його словами, одна з таких спільнот могла "надихнути" учасників інциденту з Чернігова на побиття школярки.

"Рівень дитячої агресії зростає. Сьогодні кожна друга дитина скаржиться на булінг (цькування, знущання) у школі. І тут важливо пам'ятати, що агресивність не буває вродженою! Діти її набувають за допомогою безвідповідальності батьків і оточення. Недостатня кількість уваги, наджорстокі покарання навіть за незначні проступки або байдужість до життя власної дитини спричиняють таку тваринну поведінку у підлітків", - додав Кулеба.

Уповноважений президента України радить спілкуватися з дітьми, цікавитися їхнім життям і навчати поважати і цінувати інших людей.

У Чернігові серед натовпу підлітків сталася бійка дівчат, яку хлопці знімали на мобільні телефони. Одній із жертв, Поліні Малоштан, виповнилося 14 років. Вона у лікарні зі струсом мозку. Мати дівчини отримує погрози із вимогою забрати заяву із поліції. Школярі стверджують, що подібне в їхньому мікрорайоні відбувається регулярно.

Зараз ви читаєте новину «Стінка на стінку: підлітки змагаються за найбільш видовищне відео бійки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути