четвер, 01 червня 2017 23:27

Стало відомо про стан пораненого Осмаєва

Стало відомо про стан пораненого Осмаєва
Командира батальйону ім. Джохара Дудаєва Адама Осмаєва поранили на Подолі. Фото: РБК-Україна

Життю Адама Осмаєва - командира батальйону ім. Джохара Дудаєва, в якого в Києві 1 червня стріляв кілер, нічого не загрожує. Про це розповів речник МВС Артем Шевченко, пише Українська правда.

"Це могла бути помста за патріотичність подружжя", - прокоментував він замах на Осмаєва і його дружину - добровольця АТО Аміну Окуєву.

"На місці знайдено три пістолети і зараз збираються всі речові докази. Це два пістолети Макарова та один іноземного виробництва", - наголосив він.

Нардеп Дмитро Лінько наголосив, що в Осмаєва три поранення, а кілер знаходиться у важкому стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві поранили обвинуваченого у замаху на Путіна

"Зараз у лікарні. У Адама три поранення. Одна куля залишається в тілі, перелом ключиці. У кілера 4 поранення, він у дуже важкому стані, може померти. Відомо, що він приїхав із Росії за підробленими документами", - повідомив нардеп.

"Обидва доставлені з вогнепальними пораненнями, після чого ми їх одразу ж помістили в операційну. Після операції стан постраждалих залишається важким. Але ми працюємо над тим, щоб вони залишилися живі", - сказав відповідальний хірург Володимир Галак.

Кілер отримав паспорт громадянина України 10 лютого 2016 року. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко. "У кілера при собі виявлені документи громадянина України - Дакара Олександра Венусовича, 1958 року народження. Зараз поліція і спецслужби перевіряють реальність існування такої людини і історію його життя, – повідомив Гарещенко.

На його думку, "даний громадянин України, швидше за все, ніякий не Дакар Олександр Венусович. А зовсім інша особа, яка регулярно їздила в Росію для отримання інструкцій з Центру". Останнє його повернення з РФ було в середині травня.

"Слідство буде розглядати всі версії мотивів замаху на Адама Осмаєва і Аміну Окуєву. Там, звичайно, буде і чеченський слід, що найбільше будуть розкручувати російські пропагандистські ЗМІ та їх поплічники в Україні. Інша версія, яка очевидна в даному випадку, - це спроба добре продуманого і організованого замовного вбивства, підготовленого заздалегідь впровадженим в Україну кілером, підготовленим російськими спецслужбами", – написав нардеп.

1 червня у Києві на Подолі поранили росіянина Адама Осмаєва. Разом з дружиною Аміною Окуєвою вони є добровольцями АТО. У РФ Осмаєва звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна.

Чоловік, який назвався іноземним журналістом, завчасно домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет Глок і вистрілив у груди Адаму Осмаєву. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила декілька пострілів у стрілка.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо про стан пораненого Осмаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути