субота, 26 листопада 2022 18:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, де на захопленій території росіяни утримують полонених

Стало відомо, де на захопленій території росіяни утримують полонених
За даними Генштабу ЗСУ, в Пологах, що на тимчасово зайнятій території Запорізької області, загарбники утримують полонених українських військових. Фото: slovoidilo.ua

На тимчасово захоплені українські території командування військ РФ продовжує стягувати своїх мобілізованих. Тут триває їхня підготовка.

Зокрема, у Новопетриківці Великоновосілківського району Донецької області зафіксовано проведення з мобілізованими окупантами тактичних навчань та виконання вправ зі стрілецькою зброєю. Про це у вечірньому зведенні 26 листопада повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

"А з 22–23 листопада в населеному пункті Старомлинівка всі цивільні будинки були заселені мобілізованими загарбниками", − йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Погрожували відібрати дитину": Мар'яна Мамонова розповіла про російський полон

Українському Генштабу також стало відомо про те, що в Пологах на тимчасово зайнятій території Запорізької області загарбники утримують полонених українських військових. Там також тримають цивільних, яких затримали за звинуваченнями у співпраці із силовими структурами України.

"За наявною інформацією, в тимчасово окупованому місті Джанкой, що у Криму, загарбники облаштували полігон для проведення стрільб на території Калинівського регіонального ландшафтного парку", − повідомляють у Генштабі.

У суботу відбувся черговий обмін полоненими. З російського полону визволили 12 українців. Про це повідомив керівник Офіса президента Андрій Єрмак. Серед них – четверо бійців ВМС, двоє нацгвардійців, прикордонників, один із ТРо. А також троє цивільних – подружжя і чоловік, який вважався зниклим безвісти.

У минулий четвер з російського полону повернули 50 українських захисників. Днем раніше повернули додому 35 військових та одного цивільного.

З початку повномасштабного вторгнення Росії з російського полону вдалося повернути понад тисячу українців.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, де на захопленій території росіяни утримують полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути