Ексклюзиви
середа, 29 січня 2020 08:30

Справа Шеремета: прокурор заявив нове клопотання

Автор: ТСН
  Слідчі у справі вбивства журналіста Павла Шеремета просять  Офіс генерального прокурора продовжити термін  досудового слідства ще на 4 місяці
Слідчі у справі вбивства журналіста Павла Шеремета просять Офіс генерального прокурора продовжити термін досудового слідства ще на 4 місяці

Слідчі у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета просять Офіс генерального прокурора продовжити термін досудового слідства ще на 4 місяці — до червня 2020 року.

Він закінчується 12 лютого. Продовження необхідне, бо рішення про направлення обвинувального акту до суду або ж про закриття провадження ухвалювати рано. Про це заявив прокурор у справі Сергій Зузак. Відповідний документ для ознайомлення вручили трьом підозрюваним та їхнім захисникам, передає Hromadske.

"Для встановлення істини у справі ще потрібно провести додаткові слідчі дії, експертні дослідження, у тому числі — експерименти, допити тощо", — сказав Зузак.

За його словами, сторона захисту може подати заперечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У чому сенс правосуддя?" – відомі українці записали кліп на підтримку Ріфмастера

"Вони можуть подати заперечення впродовж 5 днів, які разом із клопотанням подаються першому заступнику генерального прокурора. Він розглядає клопотання і заперечення та ухвалює рішення, чи продовжувати термін слідства, чи ні. У нього на це є три дні, але не пізніше закінчення строку слідства", — додав Зузак.

Адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко Владислав Добош зазначив, що вже подав заперечення на клопотання слідчого.

"Продовження до 6 місяців незаконне, суперечить КПК. Слідчим необґрунтована необхідність такого продовження. Те, що вони зазначають, можна було вже за 3,5 роки зробити без необхідності продовження зараз строку досудового розслідування. Тим більше, що вони тягнуть навмисне з проведенням слідчих дій", — сказав Добош.

Музиканта й добровольця 41-річного Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга й волонтерку 40-річну Юлію Кузьменко, військову медсестру 26-річну Яну Дугарь і подружжя добровольців, ветеранів російсько-української війни 40-річну Інну та 41-річного Владислава Грищенків підозрюють в організації та вбивстві журналіста, виконавчого директора інтернет-видання "Українська правда" Павла Шеремета, 44 роки. Наприкінці грудня торік слідчі оголосили їм підозри. За версією слідства, Антоненко був "організатором" вбивства, Кузьменко — безпосереднім виконавцем, Дугарь "проводила розвідку" навколо місця злочину. А Грищенки могли виготовити вибухівку.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: прокурор заявив нове клопотання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути