середа, 20 травня 2020 13:47

Справа Шеремета: Аваков - відповідальний

Справа Шеремета:  Аваков - відповідальний
Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля. Підозрюваних у його вбивстві затримали наприкінці грудня торік. Фото: dt.ua

Очільник МВС Арсен Аваков є відповідальним за справу щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Якщо ті, кого підозрюють у вбивстві журналіста, не винуваті, - нестимуть відповідальність ті, хто звинуватив цих людей. Про це під час пресконференції заявив президент України Володимир Зеленський.

"Що стосується справи Шеремета. Однозначна вона чи ні - я теж не знаю. Але суд повинен розібратися. Зараз цю справу веде і відповідає за неї міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він це знає. Це дійсно його справа, і він відповідальний за результат", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: до Кузьменко та її рідних прийшли з обшуками

"Чи потужний він міністр? Так. Чи складна у нас зараз ситуація? На жаль, так. Але його відповідальність, ще раз, його сьогоднішня відповідальність - справа Шеремета. Він почав цю справу - він повинен довести її до кінця, до результату, щоб всі, хто дійсно вбив Шеремета, були покарані", - підкреслив Зеленський.

Президент уточнив, говорячи про резонансні кримінальні провадження в Україні, що на "всі резонансні справи, куди запрошуватимуть президента і де чекатимуть моєї підтримки, я буду приходити".

Підозрювані у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета ветеран АТО і музикант 41-річний Андрій Антоненко та дитячий кардіохірург 40-річна Юлія Кузьменко перебувають у СІЗО від початку грудня минулого року. Військова медсестра 26-річна Яна Дугарь - під нічним домашнім арештом. Антоненко, за версією слідства, був організатором групи з ліквідації Шеремета. Дугарь проводила розвідку неподалік місця вбивства, а Кузьменко привела в дію вибухівку під автомобілем журналіста у липні 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: Аваков - відповідальний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути