пʼятниця, 06 липня 2012 09:28

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Справа Макар: Суровицька розповіла про статеве життя доньки

Справа Макар: Суровицька розповіла про статеве життя доньки
Суровицька сказала, що Оксана була гарною дитиною. Фото: colxoz.com

На суді у справі про зґвалтування і вбивство 18-річної Оксани Макар вперше були зачитані її свідчення, які вона перед смертю встигла дати у лікарні, повідомляє ТСН.

Дівчина розповіла, що того трагічного для неї вечора 8 березня троє молодиків обманом заманили її до квартири. Вони казали, що там є ще одна дівчина, з якою її хочуть познайомити.

"Через невизначений час я опритомніла у дуже темній кімнаті, лежачі на дивані - від того, що мене хтось ґвалтував. Це був хтось із цих трьох хлопців. Хто саме це був, я не пам'ятаю. Події пам'ятаю розмито. Але можу зробити висновок, що ґвалтували мене всі троє хлопців", - розповіла слідчим Макар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє ґвалтівників Макар заперечили свою провину у вбивстві

"Оскільки своєї згоди на статевий акт я не давала, я почала обурюватись з цього приводу. З причини алкогольного сп'яніння я фізично опиратися не могла. Тому пригрозила повідомити про те, що сталося, до міліції. Що було далі, не пам'ятаю", - йдеться далі у свідченнях.

Також Макар заперечила, що у барі, коли познайомилась із хлопцями, просила їх купити їй випити. Вона сказала, що лише у квартирі піддалась на вмовляння хлопців і випила чарку горілки.

Від випитого Оксані стало погано, і вона хотіла піти. Після цього епізоду спогади дівчини обриваються до моменту, коли вона прийшла до тями на дивані.

Друга частина сьогоднішнього судового засідання, під час якої були зачитані свідчення Макар і допитана її матір Тетяна Суровицька, була відкритою.

Суровицька сказала, що Оксана була гарною дитиною. За її словами, до сексу дочка ставилася дуже серйозно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксану Макар ґвалтували троє, результати судмедекспертизи

Коли Оксана жила з матір'ю в Києві, вона два роки зустрічалась з хлопцем. Суровицька розповіла, що навіть з ним, своїм хлопцем, дочка "рідко вступала в статеві стосунки".

Тому Суровицькій важко навіть уявити, що Оксана могла з першим ліпшим хлопцем, а тим більше з трьома добровільно займатись сексом.

Треба зазначити, що під час першої частини засідання завершували допит звинуваченого у зґвалтуванні і смерті Оксани Євгена Краснощока. Його попросили розповісти, чи вступав він у статеві стосунки з дівчиною неприроднім способом.

Він почав це заперечувати. А на зауваження, що є докази цього, він відповів: "Значить я промахнувся".

Нагадаємо, у ніч на 9 березня в Миколаєві троє молодих людей зґвалтували 18-річну Оксану Макар, а потім намагалися спалити живцем. У закинутій будові дівчину знайшов випадковий перехожий. Близько трьох тижнів медики боролися за життя дівчини, але 29 березня вона померла в Донецькому опіковому центрі.

Зараз ви читаєте новину «Справа Макар: Суровицька розповіла про статеве життя доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути