пʼятниця, 15 червня 2012 09:50

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Оксану Макар ґвалтували троє, результати судмедекспертизи

Оксану Макар ґвалтували троє, результати судмедекспертизи
Всі троє обвинувачених вступали у статевий зв'язок з дівчиною. Фото: news.liga.net

Під час зачитування обвинувального висновку у справі Макар були оголошені результати судово-медичної експертизи. Через те, що тіло Оксани обгоріло, явні сліди насильства виявити не вдалося. Однак експертиза таки показала, що всі троє обвинувачених вступали у статевий зв'язок з дівчиною.

"І матеріали справи, і свідчення Макар вказують, що Оксану зґвалтували троє осіб", - говорить один із захисників матері вбитої дівчини Тетяни Суровицькой Віктор Василюк, пише "Новости-N".

Один з підсудних, а саме Артем Погосян, згідно обвинувальним висновком, заперечує, що вступав у статевий зв'язок з Оксаною Макар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє ґвалтівників Макар заперечили свою провину у вбивстві

Як повідомлялося, 10 березня в Миколаєві хлопці заманили у квартиру Макар, зґвалтували її, а потім, щоб приховати сліди злочину, придушили та спробували спалити живцем. Дівчина вижила, але перебувала у вкрай тяжкому стані, їй ампутували руку та стопи. 16 березня постраждалу спецрейсом доставили з Миколаївської лікарні в Донецький опіковий центр Інституту невідкладної та відновної хірургії ім. Гусака, де їй зробили кілька операцій, проте врятувати життя не змогли - 29 березня Макар померла.

11 березня підозрюваних затримали, проте двох із них відпустили на підписку про невиїзд. Після проведення акції протесту жителями Миколаєва 13 березня заарештували всіх трьох співучасників цього злочину. Стосовно підозрюваних порушено кримінальні справи, які було згодом перекваліфіковано на статтю про умисне вбивство. За такі злочини передбачається як позбавлення волі до 15 років, так і довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Оксану Макар ґвалтували троє, результати судмедекспертизи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути