пʼятниця, 06 січня 2012 14:42

Справа Індила: Карпачова готує апеляцію на вирок міліціонеру

Справа Індила: Карпачова готує апеляцію на вирок міліціонеру

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова готує апеляцію на вирок міліціонеру у справі про смерть студента Ігоря Індила.

Як повідомила прес-служба омбудсмена у п'ятницю, в апеляції Карпачова наполягатиме на скасуванні вироку Деснянського районного суду Києва і направлення справи на додаткове розслідування.

"Провадження омбудсмена в цій справі буде тривати до тих пір, поки не буде відновлена справедливість і захищені права батьків загиблого Ігоря Індила", - наголошується в повідомленні.

Карпачова вважає, що в ході розслідування справи і розгляду його Деснянським райсудом Києва були допущені істотні порушення кримінально-процесуального законодавства. Так, 23 грудня 2011 суд закрив кримінальну справу щодо одного з підсудних - С. Коваленка за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу Україні на підставі акта амністії. Це рішення прийнято передчасно, з порушенням вимог ч. 2 ст. 6 і ст. +282 Кримінально-процесуального кодексу України щодо порядку закриття кримінальної справи і є незаконним. У зв'язку з цим у грудні минулого року воно оскаржене омбудсменом в Апеляційному суді Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За смерть студента Індила Пшонка оголосив догану прокурору Києва

У прес-службі також повідомили, що за дорученням Карпачової в судовому розгляді справи брала участь спеціаліст секретаріату уповноваженого з прав людини як представник постраждалих - батьків Індила.

Як повідомлялося, в травні 2010 року в Шевченківському райуправлінні міліції Києва помер 20-річний студент Індило.

5 січня 2012 суддя оголосив вирок відносно дільничного міліціонера Приходька, відповідно до якого засудив його за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень) Кримінального кодексу України до 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробувальним строком на 2 роки, а також позбавив його права протягом 2 років займати посади в правоохоронних органах і органах влади.

Зараз ви читаєте новину «Справа Індила: Карпачова готує апеляцію на вирок міліціонеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути