середа, 12 травня 2021 13:58

Справа Гандзюк: суд залишив Левіна й Мангера під арештом

Справа Гандзюк: суд залишив Левіна й Мангера під арештом
Запобіжний захід без права внесення застави подовжили до 9 липня. Фото: novynarnia.com

Дніпровський районний суд Києва залишив підозрюваних у вбивстві активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера та Олексія Левіна під вартою.

Запобіжний захід без права внесення застави подовжили до 9 липня. Сторона обвинувачення наполягала на подовженні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відстороненні від посади, пише Суспільне.

На думку адвокатки потерпілої сторони Євгенії Закревської, зміна чи послаблення запобіжного хоча б одному з підозрюваних унеможливила б розгляд справи через їхні ймовірні спроби впливу на слідство та свідків.

"Я вважаю що це єдина можливість довести справу до вироку, інакше, якщо буде зміна запобіжного заходу, є ризики", – зауважила Закревська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Гандзюк: засуджений Павловський вийшов на волю

Захист Левіна клопотав про цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Адвокат підозрюваного під час засідання наголосив на тому, що такий запобіжний захід не дозволить його підзахисному переховуватися, а тримання під вартою в цьому випадку необґрунтоване.

Як повідомив Олексій Левін під час засідання, після того, як він перехворів на Covid-19, йому не надавали належної медичної допомоги.

Адвокат Владислава Мангера клопотав про запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання або домашнього арешту. За словами сторони захисту, Мангер був під заставою, не порушував закону, тому утримувати його під вартою - необґрунтовано.

Крім того, на засіданні допитали слідчого СБУ Максима Саєнка. Він сказав, що йому не відомо про спроби тиску на свідків із боку Владислава Мангера, що сторона захисту трактувала як доказ відсутності провини свого підзахисного.

31 липня 2018 року на радницю херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку і облили сірчаною кислотою. Гандзюк потрапила в реанімаційне відділення. 4 листопада активістка померла в лікарні. Фігуранти справи - голова Херсонської облради Владислав Мангер, помічник колишнього народного депутата Ігор Павловський, ексучасник АТО Сергій Торбін та Олексій Левін (Москаленко) звинувачуються в співучасті в умисному вбивстві. Суд визнав винними і засудив до позбавлення волі п'ятьох виконавців нападу на Гандзюк. 20 серпня Дніпровський суд Києва заарештував на два місяці до 18 жовтня фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк. За рішенням судді, Мангер і Левін заарештовані без права внесення застави.

Зараз ви читаєте новину «Справа Гандзюк: суд залишив Левіна й Мангера під арештом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути