Ексклюзиви
понеділок, 06 листопада 2023 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Спрацював невідомий вибуховий пристрій - загинув помічник Залужного
Оновлено

Спрацював невідомий вибуховий пристрій - загинув помічник Залужного
Під Києвом у себе вдома внаслідок вибуху загинув помічник Валерія Залужного Геннадій Частяков. Фото: Українська правда

У результаті підриву невідомого вибухового пристрою у селі Чайки на Київщині загинув військовий майор Геннадій Частяков, який працював помічником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Його 13 річний син тяжко поранений, його госпіталізували. Про це повідомила речниця МВС Мар'яна Рева.

"Працює поліція. Дані в ЄРДР внесено за фактом загибелі людини та за статтею 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Вдома ще були дружина та донька військового. За попередньою інформацією, вони не постраждали", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Офіс президента проти Залужного" - що відбувається між владою та військовим керівництвом

"Невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто. Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков. В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині", - написав Залужний у соцмережах

"З початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією. Причини та обставини будуть встановлені в ході досудового розслідування", - підкреслив Залужний.

Причини та обставини будуть встановлені в ході досудового розслідування.

Згодом журналіст Андрій Цаплієнко написав у своєму ТГ каналі, що за даними його джерел у правоохоронних органах, причиною загибелі майора було необережне поводження з гранатою.

"В показах, стверджує моє джерело, зафіксовано наступне. Близько 17:00 Геннадій Частяков прийшов додому з роботи. Він приніс з собою пляшку алкоголю та три гранати німецького виробництва, які йому подарували на роботі. Він дістав одну з гранат та почав показувати, як з нею поводитися", - йдеться у дописі.

На війні загинув військовий Юрій Глодан.

У квітні минулого року його дружина, тримісячна донька і теща загинули від російського ракетного удару по житловому будинку в Одесі. Про втрату повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

На Великдень 2022 російські терористи вбили його родину: трьохмісячну доньку, дружину та тещу. Після страшної втрати Юрій пішов до лав ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Спрацював невідомий вибуховий пристрій - загинув помічник Залужного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути