Ексклюзиви
понеділок, 31 липня 2023 20:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Спливли нові подробиці атаки безпілотників на Москву

Спливли нові подробиці атаки безпілотників на Москву
Спливли нові подробиці атаки безпілотників на Москву. Фото: ТАСС

Працівники Федеральної служби охорони, що охороняють Кремль і Мавзолей Леніна, знали про атаку на "Москву-Сіті" щонайменше за годину до першого удару.

Приблизно о 2:20 спецслужби почали сповіщати чергові частини столиці, що потрібно готуватись до чергової зустрічі "гостей". У спецповідомленні йшлося, що три БПЛА виявлені в районі Калуги за 120 км від Москви, а орієнтовний час підльоту – близько однієї години. Про це повідомив проект "ВЧК-ОГПУ".

Один із безпілотників вдалося збити силами ППО в Одінцовському районі. А ще два зуміли проскочити лінію оборони та їх помітили вже на підльоті до висоток на Пресненській набережній. Про те, що атакують хмарочоси, повідомили водії громадського транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські телеканали проігнорували вибухи у Москві, замість цього показували парад з Путіним

Перший удар о 3:15 прийшовся до офісу Міністерства цифрового розвитку. Площа пошкоджена – понад 500 кв. За 36 хвилин другий безпілотник врізався в ОКО-2 – зруйновано понад 450 кв. Вибуховими хвилями зачепило висотки, що стояли поруч. Усього розбито 188 склопакетів.

Вже в день москвичі у паніці "завалили" поліцію повідомленнями про невідомі літальні апарати. Поліцейський-водій Андрій Романенко взагалі заявив, що бачив п'ять БПЛА з крилами на висоті 4 км, що рухалися в центр.

"Що це були за безпілотники, встановити так і не вдалося, натомість вразливого заявника колеги проводили відсипатися додому", – пише канал.

Вночі проти неділі, 30 липня, прогриміли вибухи у Москві та Підмосков'ї. Російську столицю атакували невідомі безпілотники.

Влада традиційно звинуватила Україну. Один з дронів нібито влучив у "міністерську вежу" Москва-Сіті, де розміщено Мінпромторг, Мінзв'язку та інші російські міністерства.

Зараз ви читаєте новину «Спливли нові подробиці атаки безпілотників на Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути