пʼятниця, 05 квітня 2019 18:08

Співмешканці вбили листоношу і викрали гроші

Співмешканці вбили листоношу і викрали гроші
У Харкові засудили чоловіка та жінку, які вбили листоношу неподалік села с. Водяне Зміївського району. Фото - kharkov.politeka.net

У Харкові засудили чоловіка та жінку, які вбили листоношу неподалік села с. Водяне Зміївського району.

43-річному чоловікові присудили 15 років позбавлення волі, його 36-річній пособниці – 13. Таке рішення прийняв Комітернівський районний суд міста, повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Суди тривали майже 6 років. 42-річну листоношу вбили на дорозі між двома селами Зміївського району у липні 2013-го року. З сумки загиблої зникли 40 тис. грн., призначені на виплату пенсій.

Підозрюваних у скоєнні злочину затримали того ж дня на території Запорізької області, де вони намагалися сховатися. Ними виявилися двоє мешканців Зміївщини. Причетна до нападу жінка певний час працювала разом із загиблою, тому могла знати, коли в листоноші буде при собі значна сума, а також про маршрути її пересування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниклу поштарку знайшли у погребі

"Разом із співмешканцем вони підстерегли жертву на малолюдній дорозі. Чоловік наніс поштарці кілька ножових поранень. Від отриманих травм жінка померла, а нападники забрали з її сумки гроші та втекли. Варто відзначити, що на момент скоєння зухвалого злочину зловмисниця була вагітною, дитина народилася вже у в'язниці. Свою участь у злочині вона заперечувала, перекладаючи вину на спільника. За її словами, після вбивства вона робила все, що казав чоловік, бо боялася його. Однак слідством було зібрано достатньо доказів, які підтверджують скоєння злочину за попередньою змовою", - розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 5 Володимир Калюга.

Вирок Комінтернівського районного суду – не перший у цьому провадженні. У 2014 році спільники почули вирок Зміївського районного суду області. Чоловік і жінка не погодилися із призначеним покаранням та оскаржили його. Апеляційна інстанція направила справу на новий розгляд – до Комінтернівського суду.

Співробітники Харківського райвідділу міліції затримали вбивць 70-річної поштарки. Ними виявилися дві пенсіонерки — 58 та 63 років, які мали фінансові проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Співмешканці вбили листоношу і викрали гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути