вівторок, 28 березня 2017 00:17

Спільник вбивці Вороненкова оголошений в розшук

У вбивці екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова був спільник Ярослав Левенець. Про це повідомила журналістка Олена Лунькова на своїй сторінці в Facebook.

"З 2012-го Левенець був в розшуку за економічні злочини, але сам себе називав політв'язнем режиму Януковича. Після виходу з СІЗО в 2014 році "Хантер" (позивний Левенця - ред.) йде воювати до Семенченка в "Донбас". Але в минулому році його знову викликають до суду. Запобіжний захід - домашній арешт з браслетом. Семенченко знову за нього заступився. Зараз на сайті Комітету визволення політв'язнів він числиться бійцем "Правого сектора", - написала Лунькова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Авакова поділилися подробицями справи Вороненкова

На сайті комітету звільнення політв'язнів вказується, що Левенець знаходиться під домашнім арештом за сфабрикованими під час Януковича справами. "Тренер бойового гопака, організатор протестних акцій на Дніпропетровщині. Сьогодні - боєць ДУК "Правий сектор", - йдеться в довідці.

МВС України оголосило Левенця в розшук, про що свідчить анкета на сайті відомства. Прокуратура Києва, яка розслідує вбивство Вороненкова, не коментує дані про розшук Левенця. Посилається на таємницю слідства.

 

Екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненко був застрелений, 23 березня, в центрі Києва на вулиці Пушкінській. Охоронець екс-депутата поранив нападника, однак сам отримав поранення. Того, хто стріляв госпіталізували. Медики намагалися врятувати йому життя, однак він помер в лікарні.

Кіллер - громадянин України 1988 року народження Павло Паршов. Народився в Севастополі, був завербований російськими спецслужбами.

Зараз ви читаєте новину «Спільник вбивці Вороненкова оголошений в розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути