четвер, 24 січня 2013 10:14

Рятувальники припускають, що альпіністи могли потрапити у Карпатах під лавину

Рятувальники припускають, що альпіністи могли потрапити у Карпатах під лавину
Фото: tsn.ua

В управлінні МНС у Закарпатській області, як одну із версій, розглядають, що двоє альпіністів, які загубилися у Карпатах ще 19 січня, могли потрапити під лавину.

"Рятувальники зафіксували, що в тому районі, де люди востаннє виходили на зв'язок, 3-4 дні тому зійшла лавина. Як одна із версій, що вони могли потрапити під неї", - розповіла керівник Центру пропаганди ГУ МНСУ в Закарпатській області Наталія Батир.

Нагадаємо, 70-річний Віктор Грищенко та 44-річний Віктор Багмет 19 січня об 11 годині дня вирушили на гору Гимбу. Ближче до вечора вони зателефонували знайомій, яка теж відпочивала у селі Пилипець Міжгірського району, і повідомили, що у горах дуже погані погодні умови – вітер, хуртовини – й що вони повертаються. Після того люди на зв'язок не виходили. За кілька годин стурбована жінка повідомила про зникнення рятувальникам. Пошуки почали наступного дня вранці.

"Телефонний дзвінок був здійснений з гори Рипецька. Наразі там працюють 120 людей та 15 снігоходів. Погодні умови дуже погані – хуртовини, туман. Шар снігу сягає півтори метра й люди вимушені йти по пояс у снігу. Вчора на місці сходження лавини працювали собаки. Але, як відомо, вони активні на морозі тільки дві години. Тому пошук не дав результату. Також до пошуків залучено піротехніків, які мають намір з допомогою металошукачів вийти на людей, якщо вони знаходяться під сніговим покровом. Хоча навряд, чи вони загинули, адже були дуже добре одягнені і мали запас харчів", - сказала Батир.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники припускають, що альпіністи могли потрапити у Карпатах під лавину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути