пʼятниця, 21 жовтня 2011 16:19

Рятувальник з Рязанської області підробляв кілером

Рятувальник з Рязанської області підробляв кілером

У Рязанській області оперативники карного розшуку затримали співробітника пожежної служби, якого підозрюють у серії замовних убивств місцевих бізнесменів та політиків. Жертвами безжального найманого вбивці ставали також дружини жертв і домашні улюбленці.

Сергій Філачев був затриманий 18 жовтня в пожежній частині під час свого чергування. Спочатку повідомлялося, що він є співробітником МНС, проте у відомстві Сергія Шойгу незабаром відхрестилися від передбачуваного кілера.

"Зазначена людина не є співробітником МНС Росії. Він працівник аварійно-рятувальної служби, яка утримується за рахунок коштів обласного бюджету", - йдеться в коментарі анонімного представника прес-служби рязанського управління МНС.

Затримання пожежника стало повною несподіванкою для оточуючих. За словами дружини підозрюваного Лариси, їй подзвонили зі служби Сергія і повідомили, що його кудись відвезли люди в цивільному.

На перших же допитах затриманий рятувальник другого класу зізнався у п'яти вбивствах, проте пізніше відмовився від своїх слів. Близькі пожежника запевняють, що він невинний і обмовив себе під тортурами.

"Спочатку я думала, що це жарт, - розповіла про зникнення чоловіка Лариса Філачева. - А потім ми почали шукати Сергія, телефонуючи РВВС і навіть морги. Скрізь нам відповідали, що таких немає". Вже пізно ввечері родичам вдалося з'ясувати, що Сергій Філачев знаходиться в управлінні Слідчого комітету по Рязанській області. Але в побаченні із затриманим їм відмовили.

За даними правоохоронців, на руках Сергія Філачева, серед іншого, кров кількох місцевих політичних діячів і великих бізнесменів. Його звинувачують у семи вбивствах, скоєних у місті Скопин.

Одне з вбивств сталося 10 вересня 2011 року. Тоді в приватному будинку виявили труп дружини екс-директора "Скопінгаза" Миколи Косткіна. Через деякий час в лісосмузі був знайдений сам Косткін. Поряд з трупом чоловіка поліція виявила його собаку, яка також була застрелена.

За словами рідних Філачева, для них було справжнім шоком довідатися, що Сергія звинувачують у серії вбивств, скоєних в Скопині.

"Серьожа в цьому місті був всього один раз, коли возив туди сина на змагання, - стверджує Лариса Філачева. - А слідчі кажуть, що всі ці вбивства зробив він, і змушують у цьому зізнатися".

За деякими даними, Сергія Філачева побили, домагаючись у нього зізнання. Однак при повторному допиті він у присутності адвоката відмовився від колишніх заяв, повідомила дружина підозрюваного.

"У справі присутні явні нестиковки, - згодні з Ларисою Філачевою колеги обвинуваченого. - Злочини скоювалися в ті дати, коли Сергій знаходився або на робочому місці, або з сім'єю в Рязані".

Зі слів знайомих затриманого, за епізодом з вбивством Косткіних у Філачева теж є алібі. У той день він нібито перебував на весіллі товариша по службі в Рязані, що можуть підтвердити кілька десятків людей.

Втім, пожежника дійсно могли схопити помилково. Річ у тому, що у нього є брат, який зовні схожий на Сергія, а також дійсно обертався в кримінальних колах.

"Його брат Віталій колись входив до складу злочинного угрупування "слоновських ", - розповіла Лариса Філачева. - Вони зовні схожі. Зараз Віталій пропав і його ніхто не може знайти".

Запобіжний захід Філачеву поки не обрано, і він знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання в Скопині.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальник з Рязанської області підробляв кілером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути