Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2022 17:26

Спалили й втопили: суд виніс вирок названим батькам "дівчинки-дюймовочки"

Спалили й  втопили: суд виніс вирок названим батькам "дівчинки-дюймовочки"
У Кривому Розі суд нарешті виніс вирок у резонансній справі стосовно смерті 6-річної Аміни Менго. Її названих батьків суд визнав винними у знущанні з тіла померлої та введенні слідства в оману. facebook.com/Сімейний будинок Кудрявцевих

У Кривому Розі на Дніпропетровщині суд виніс вирок у резонансній справі про загибель 6-річної Аміни Менго.

Її названих батьків Юрія та Тетяну Кудрявцевих суд визнав винними у знущанні з тіла померлої та введенні слідства в оману. І визначив їм покарання - 9 років обмеження волі, передає Gazeta.ua.

Справа тягнулася від 2017 року. Батьки зразкового будинку сімейного типу, де виховувалося шестеро названих дітей, Юрій та Тетяна Кудрявцеви, заявили про зникнення їхньої названої доньки 6-річної Аміни Менго, яка мала рідкісну хворобу і мала зріст 98 см.

За словами Кудрявцевих, дівчинка зникла дорогою на залізничний вокзал, коли попросилася до туалету. До пошуку зниклої Аміни приєдналися понад 500 людей. Волонтери прочісували територію вокзалу і прилеглих територій, але дівчинку ніхто не бачив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіло 6-річної дівчинки знайшли на дні кар'єру

Пізніше за камерами спостереження вокзалу правоохоронці виявили, що дитини в авто не було і на камерах спостереження по місту, які зафіксували автомобіль, теж.

Як з'ясувалося, на час пошуків дівчинка вже була мертвою.

Правоохоронцям вдалося встановити, що тіло дівчинки спалили названі батьки, а рештки тіла втопили у водоймі. У скоєному того ж дня, коли тривали пошуки дитини, зізнався Юрій Кудрявцев, його дружина Тетяна до останнього заперечувала.

Поліція встановила, що 6-річна Аміна Менго померла одразу після дня захисту дітей. Із доти взірцевого дитячого будинку сімейного типу названі батьки вивезли тіло Аміни аж до Миколаївської області, щоб там спалити подалі від людських очей. Усіх інших дітей заздалегідь відправили в гості до родичів. Потім спалене тільце привезли назад та скинули на дно озера. Воно за п'ять хвилин ходи від будинку, де Аміна жила із новою родиною. Спалені рештки втопили за допомогою шлакоблоку.

Експертиза ДНК показала, що останки тіла, яке правоохоронці дістали з водойми, належать зниклій Аміні.

Було встановлено співпадіння генотипів біологічної речовини з зубної щітки. Імовірність співпадіння – майже сто відсотків.

21 липня названим батькам повідомили про підозру. На суді стала відома причина смерті дівчинки. За словами батьків, вона померла, прийнявши гормональний препарат. Прокуратура під час суду заявила, що справжню причину смерті дитини встановити неможливо.

У зразковому дитячому будинку сімейного типу Кудрявцевих окрім названих дітей було троє власних. Поки тривав суд, Кудрявцеві продовжували опікуватися дітьми. Після їхнього засудження долю дітей вирішуватимуть компетентні органи.

У сім'ї Кудрявцевих виховувалися п'ятеро названих дітей. Їхній будинок сімейного типу вважався зразково-показовим у Кривому Розі. Аміну взяли до будинку разом із братиком Тимуром.

Рідна мати дітей виїхала в ОАЕ, де прийняла мусульманство і вийшла заміж. Повертатися в Україну вона не збирається. Дітьми деякий час опікувалася бабуся Елла Менго, але через проблеми з ногами погодилася віддати Аміну і Тимура у родину Кудрявцевих.

Зараз ви читаєте новину «Спалили й втопили: суд виніс вирок названим батькам "дівчинки-дюймовочки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути