Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2022 13:36

Спецтема: Війна Росії проти України

"Шпагати по-білоруськи": Лукашенко усвідомив небезпеку вступу в війну проти України

"Шпагати по-білоруськи": Лукашенко усвідомив небезпеку вступу в війну проти України
Білоруський режим все більше усвідомлює усю небезпеку прийняття ним рішення стосовно відкритого приєднання до широкомасштабної збройної агресії РФ. Фото: gur.gov.ua

Білоруська влада уважно спостерігає за безладом, який відбувається у рамках так званої часткової мобілізації в Росії.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко розуміє, що у разі оголошення "часткової мобілізації" в Білорусі, ситуація буде ще складнішою й може призвести до соціального вибуху в країні, інформує Головне управління розвідки Міноборони України.

"Незаконний білоруський режим все більше усвідомлює усю небезпеку прийняття ним рішення стосовно відкритого приєднання до широкомасштабної збройної агресії РФ проти України", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруси почали масово отримувати повістки

Лукашенко намагається продовжувати робити гучні заяви та демонструвати президенту Росії Володимиру Путіну, що він виконує союзницькі зобов'язання. Відволікаючі значну частину резервів Збройних сил України від можливого застосування на східному та південному фронтах.

"Під виглядом активізації мобілізаційних заходів білоруськими спеціальними службами приховано вивчається можлива реакція суспільства та готовність долучитися до протестних заходів. Зазначене свідчить, що самопроголошена білоруська влада не впевнена у підтримці широкими верствами населення рішень щодо участі своєї країни у воєнних авантюрах РФ", – звітує ГУР.

До Білорусі почали прибувати перші військові ешелони з російськими військовослужбовцями, які входять до так званого регіонального угруповання. Загалом в країні будуть розміщені трохи менш як 9 тис. російських військових.

У ніч на 15 жовтня до Білорусі прибули ешелони з російськими військами. Це перші партії солдатів, що мають увійти до анонсованого "регіонального угруповання". Білоруська влада поширила відео, де видно, як російських армійців зустрічають із хлібом-сіллю.

10 жовтня білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що Росія і Білорусь домовилися про розгортання "спільного регіонального угруповання військ".

Зараз ви читаєте новину «"Шпагати по-білоруськи": Лукашенко усвідомив небезпеку вступу в війну проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути