четвер, 17 січня 2013 11:16

Сомалійські терористи стратили француза

Сомалійські терористи стратили француза
Француза захопили у полон у 2009 році. Фото: lenta.ru

Сомалійські бойовики з руху "Аль-Шабаб" стратили французького заручника Дені Аллекса (Denis Allex), який знаходився у них з 2009 року. Про це терористи повідомили в своєму твіттері. За їх твердженням, агент французьких спецслужб був убитий увечері 16 січня.

Цю інформацію представник угруповання підтвердив у телефонній розмові з Agence France-Presse. Він також підкреслив, що аудіо-і відеозапис страти може бути опублікований пізніше. Раніше терористи попереджали, що збираються стратити полоненого через спроби Франції звільнити його за допомогою військової сили.

Тим часом Париж стверджував, що Дені Аллекс загинув 12 січня в ході невдалої спецоперації по його звільненню. Французька влада зважилася на силове втручання після остаточного провалу мирних переговорів. Бойовики час від часу публікували звернення від особи заручника, в яких він просив, щоб Париж відмовився від підтримки перехідного уряду Сомалі.

У ніч на 12 січня французький спецназ почав операцію з визволення Аллекса, проте в результаті між військовими і бойовиками зав'язалася перестрілка. Один зі спецназівців потрапив у полон і помер наступного дня від отриманих поранень. Франція також стверджувала, що було вбито 17 бойовиків.

Дені Аллекс працював на Генеральний директорат зовнішньої безпеки (DGSE) Франції. У 2009 році він разом з напарником потрапив у полон до сомалійських бойовиків. Його напарникові вдалося незабаром після цього втекти, тоді як Аллекс став предметом шантажу з боку угруповання "Аль-Шабаб". Ця організація являє собою ісламістський воєнізований рух, пов'язаний з "Аль-Каїдою".

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські терористи стратили француза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути