пʼятниця, 11 січня 2013 00:25

У результаті масштабного теракту в Пакистані загинули більше 80 людей

У результаті масштабного теракту в Пакистані загинули більше 80 людей
Фото: Reuters

У місті Кветта, столиці пакистанської провінції Белуджистан, розташованій на південному заході країни, ввечері 10 січня стався подвійний вибух. Як повідомляє Associated Press з посиланням на дані поліції, в результаті вибуху загинула 81 людина, більше 120 людей постраждали. У поліції також повідомили, що кількість загиблих може зрости. Перший вибух стався в приміщенні більярдного клубу, другий, за даними Agence France-Presse, - через десять хвилин в що знаходиться поблизу машині.

В результаті другого вибуху обвалився дах будівлі і постраждали люди, що зібралися на цьому місці після першого теракту. Серед загиблих опинилися дев'ять співробітників поліції, кілька рятувальників, а також оператор місцевого телебачення.

Відповідальність за теракт узяло на себе ісламістське угрупування "Лашкар-і-Тайба" ("Армія чистих"). Як повідомили агентству AFP в поліції, в обох випадках діяли терористи-смертники. Між тим, за даними Associated Press, офіційний представник угруповання заявив, що друга бомба знаходилася в машині і була приведена в дію за допомогою дистанційного керування.

Клуб, у якому стався вибух, знаходився в частині міста, населеній переважно шиїтами. За даними поліції, більшість постраждалих належали саме до цього напрямку ісламу, яке представники радикальних ісламістських угруповань вважають єретичним.

Ворожнеча між мусульманами-сунітами, які разом складають більшість населення Пакистану, і шиїтами нерідко стає причиною терактів в Белуджистані. Крім того, в регіоні сильні сепаратистські тенденції.

Нагадаємо, раніше 10 січня в результаті теракту в іншій частині Кветти загинули 12 людей, більше 40 постраждали. Метою цієї атаки були солдати прикордонного корпусу. Відповідальність за напад узяло на себе сепаратистське угрупування "Об'єднана армія белуджів".

Ще один вибух стався в сунітської мечеті в місті Мінгора на північному заході країни. В результаті загинули 22 людини, більше 70 були поранені. На даний момент жодне угруповання не взяло на себе відповідальності за цей напад.

В цілому в результаті вибухів в Пакистані 10 січня загинули, за даними Associated Press, не менше 115 осіб.

Зараз ви читаєте новину «У результаті масштабного теракту в Пакистані загинули більше 80 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути