середа, 18 вересня 2024 17:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Сьогодні понад 100 боєзіткнень. Російська авіація рівняє із землею села і міста на Курщині - Генштаб

Сьогодні понад 100 боєзіткнень. Російська авіація рівняє із землею села і міста на Курщині - Генштаб
Будівля у місті Суджа Курської області, обстріляна російськими військами. Фото: Facebook.com/UALandForces

Сили оборони України стримують наступ російських окупантів.

Російські терористи продовжують руйнувати українські міста і села ракетними, авіаційними та артилерійськими ударами. Також триває операція в Курській області. Російська авіація продовжує там рівняти з землею села і міста. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

З початку доби російські літаки завдали 12 ударів шістнадцятьма керованими авіабомбами по Курській області.

На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 103, пише Генштаб.

"Найгарячіше зараз на Курахівському і Покровському напрямках. Сили оборони вживають усіх необхідних заходів для недопущення просування противника в глиб української території", - повідомляють.

На Курахівському напрямку ворожа армія атакували 26 разів у бік населених пунктів Цукурине, Українськ, Георгіївка, Дальнє і Костянтинівка. Українські воїни вже відбили 23 атаки.

На Покровському напрямку російські окупанти за підтримки авіації здійснили 24 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Новоолександрівки, Новоторецька, Гродівки, Новогродівки, Михайлівки і Красного Яру. Сили оборони стримують ворожий натиск і відбили 21 атаку, тривають три боєзіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розбили на Курщині російських "ведевешників" - відео

Сьогодні від вогню ворожої артилерії і мінометів на Харківщині, Чернігівщині та Сумщині постраждали, зокрема, громади населених пунктів Миколаївка, Велика Писарівка, Бояро-Лежачі, Тимофіївка, Малушине, Угроїди, Павлівка, Тимоновичі та Чайкіне.

Російські терористи завдали авіаударів КАБами по районах Графського, Бондарівщини, Малушиного, Соснівки, Іскрівщини, Ободів і Костянтинівки.

На Харківському напрямку ворог за підтримки авіації намагається штурмувати позиції наших підрозділів у районі Вовчанська.

На Куп'янському - російські окупанти дев'ять разів атакували у районах Синьківки, Кругляківки і Стельмахівки. Тривають два боєзіткнення. Українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу втрат.

На Лиманському напрямку російські окупанти здійснили сім атак на позиції українців поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Невського і Макіївки. Тривають два боєзіткнення.

На Сіверському напрямку українські воїни відбили ворожий штурм, триває одне боєзіткнення.

На Краматорському - Сили оборони відбили три атаки окупантів поблизу Часового Яру і Ступочок. Ворожа авіація завдала ударів КАБАми і некерованими авіаракетами по Часовому Яру і Дружківці.

На Торецькому напрямку ворог сім разів намагався вклинитися у нашу оборону у районах населених пунктів Дачне, Щербинівка, Неліпівка і Нью-Йорка. Окупанти вдарили КАБами по Щербинівці та Іванопіллю.

На Времівському напрямку - п'ять ворожих атак неподалік Катеринівки і Богоявленки. Тривають три бої.

На Гуляйпільському напрямку російські окупанти провалили атаку у районі Гуляйполя. Ворожа авіація завдала ударів некерованими авіаційними ракетами по П'ятихатках і Жереб'янках.

На Оріхівському напрямку окупанти чотири рази штурмували позиції Сил оборони у районах Малої Токмачки і Новоданилівки. Триває одне боєзіткнення.

Росіяни провалили чотири атаки на Придніпровському напрямку.

За 937 днів втрати російських окупантів становили 637 010 осіб, 17 080 броньованих машин, 8691 танк, 369 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.

Минулого тижня в акваторії Чорного моря воїни спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили російський бойовий літак Су-30СМ.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні понад 100 боєзіткнень. Російська авіація рівняє із землею села і міста на Курщині - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути