середа, 14 січня 2015 19:43

Сьогодні бойовики 85 разів обстріляли позиції українських воїнів - прес-центр АТО

Сьогодні бойовики 85 разів обстріляли позиції українських воїнів - прес-центр АТО
Фото: sled.net.ua

За період з 6 до 18 години сьогоднішнього дня незаконні збройні формування 85 разів обстріляли позиції наших військових на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбук.

"Терористи ведуть вогонь, в основному, з важкого озброєння – артилерії, реактивних систем, танків, обстрілюючи як позиції наших сил, так і населені пункти з мирними мешканцями. Впродовж дня банд формування обстріляли 31 населений пункт Донбасу та позицій наших військових поблизу них. Епіцентром найбільшого протистояння залишається Донецький аеропорт та населені пункти близ нього, а також низка населених пунктів на Дебальцевському і Луганському напрямках", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-центрі, донецький аеропорт незаконні збройні формування почали обстрілювати з мінометів о 6 годині ранку.

"О 9.20 бойовики почали штурм форпосту українських "кіборгів". Наші воїни відбили атаки бойовиків, завдаючи їм втрат. Терористи відступили і протягом дня обстрілювали новий термінал та диспетчерську вежу з мінометів та танків. Захисники аеропорту не втрачають контролю над своїми позиціями та отримують потужну вогневу підтримку", - наголошується у звіті.

Бандформування також продовжують обстріли населених пунктів у районі аеропорту та на Луганському напрямку. Сьогодні вони цинічно вели вогонь з мінометів, артилерії та "Градів" по мирних мешканцях у населених пунктах Авдіївка, Гранітне та Щастя. У Авдіівці вщент зруйновано механічний цех школи № 3 та декілька приватних будинків, а у Щасті від обстрілу з танка загинула 1 цивільна особа та 2 зазнали поранення.

"12 разів терористи відкривали вогонь по позиціях наших сил, застосовуючи РСЗВ "Град". Під ці обстріли потрапили населені пункти Новокалинове, Опитне, Тоненьке, Орлівка, Трьохізбенка, Кримське, Орлово-Іваннівка, Міус, Редкодуб, Каменка. Деякі населені пункти обстріляли з "Градів" по декілька разів. На інших напрямках найбільш напружена обстановка склалась поблизу Нікішино та кургану Могила-Остра. Українські військові не втрачають контролю над своїми позиціями та, поряд з цим, займаються відновленням інфраструктури Донбасу, зруйнованої терористами. Так, на Луганщині, завдяки спільним зусиллям військовослужбовців Збройних Сил та місцевих енергетиків, у ряді населених пунктів вдалося відновити постачання електроенергії на лініях, що були пошкоджені внаслідок обстрілів. В будинки місцевих громадян нарешті повернулося довгоочікуване світло та тепло", - зазначають у прес-центрі АТО.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні бойовики 85 разів обстріляли позиції українських воїнів - прес-центр АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути